Samsung zbrojí – 200 miliónov dolárov do patentových sporov s Apple

Odmietnutie žiadosti Apple o predbežné opatrenie pre smartfóny Samsung v USA je považované za jeden z kľúčových momentov „patentovej vojny“ medzi oboma rivalmi. Súdne siene začali obe spoločnosti zaplňovať v apríli 2011 a predpoklad je, že v nich zotrvajú aj v priebehu budúceho roku, a to nielen v tých v USA.  

S pozitívnym výhľadom pre USA a medzinárodné súdne spory, Samsung ostáva optimisticky naladený. Prezident a generálny riaditeľ divízie digitálnych médií v spoločnosti Samsung Electronics, Geesung Choi, povedal, že spoločnosť má vyhradených 200 miliónov dolárov, ktoré použije v súdnych sporoch s Apple po celom svete.

Podobné víťazstvo očakáva Samsung aj vo francúzskom spore, no sú to len predbežné opatrenia a nie víťazstvo samotné. V USA, sudca Lucy Koh povedal, že “nie je jasné, že obvinenia Samsungu by zabránili Apple pred nenapraviteľnými škodami a poškodením.“ Sudca tiež verí, že predaj zariadení Samsung môže urobiť viac škody aj na ďalšie Android OEM zariadenia ako len na Apple.

Apple je napriek prvému nezdaru odhodlané bojovať aj naďalej. Najväčšia technologická spoločnosť vôbec nie je z tých chudobných a otázkou ostáva, či 200 miliónov Samsungu bude stačiť na dotiahnutie boja do úplného, zdarného konca.

Zdroj: Korea Times

 

Disqus Comments Loading...