Samsung Galaxy S7 a S7 edge oficiálne predstavené. Naplnili očakávania

Spoločnosť Samsung dnes na konferencii MWC 2016 v Barcelone podľa očakávania predstavila svoje nové vlajkové lode pre rok 2016. Samsung Galaxy S7 a Samsung Galaxy S7 edge rozširujú portfólio zariadení Galaxy a ponúkajú množstvo zaujímavých noviniek. Niektoré z nich sme pritom predpokladali, no iné nás zasa prekvapili.

Samsung Galaxy S7

Vlajková loď tradičnej línie zariadení Galaxy S s poradovým číslom 7 ponúka naozaj veľmi zaujímavú výbavu. Tá zahŕňa 5,1 palcový QHD Super AMOLED displej, ktorý už v minulosti patril medzi to najlepšie na trhu a tento rok by mala byť situácia podobná. Displej tiež ponúka always-on technológiu podobne, ako nový LG G5 a neustále vám umožní zobrazovať základné informácie o čase a zmeškaných upozorneniach. Ani v tomto prípade by sme sa ale nemali báť vyššej spotreby energie.

Pod kapotou nájdeme výkonný procesor Snapdragon 820 so 4 GB RAM. Vnútorná pamäť s kapacitou 32 GB je rozšíriteľná pomocou microSD pamäťových kariet, čo je vítaný krok pre fanúšikov tejto možnosti, ktorí ostali vlani sklamaní z rozhodnutia spoločnosti tento slot v Galaxy S6 a S6 edge neponúknuť.

Okrem toho ale novinka ukrýva aj ďalšie skvelé vlastnosti. Telefón je odolný voči vode a prachu vďaka certifikátu IP68, čo znamená, že telefón si poradí aj v náročnejších podmienkach. Výrazného vylepšenia sa dočkala aj batéria, ktorá má teraz kapacitu 3000 mAh, čo by sa malo v kombinácii s úspornejším procesorom a systémom Androidu 6.0 Marshmallow postarať o výrazne lepšiu výdrž na jedno nabitie.

Samsung použil v nových vlajkových lodiach 12 MP dual-pixel fotoaparát, čo je zdanlivo zhoršenie oproti 16 MP v predchádzajúcich generáciách, no my už vieme, že megapixely nie sú všetko. Novinka má totiž väčšie jednotlivé body, ktoré sa spolu s ďalšími vylepšeniami majú postarať o oveľa lepšie výsledky v zlom osvetlení. Práve to je stále kameňom úrazu u veľkej väčšiny súčasných telefónov, a tak uvidíme, ako obstojí novinka v tomto smere. Okrem väčších pixelov pribudol aj duálny snímací režim, ktorý má tiež za úlohu zlepšiť nočné fotografie. Nechýba ani inteligentná optická stabilizácia obrazu, ktorá sa postará o kvalitnejšie video a aj v tomto prípade ide o pomoc pri fotení v noci a v zlom osvetlení.

Ako sme spomínali, systémom v telefóne je Android Marshmallow s nadstavbou TouchWiz, ktorá ale znovu prešla výraznými zmenami a ponúka ešte jednoduchšie prostredie oklieštené o zbytočné funkcie v predchádzajúcich generáciách.

Samsung Galaxy S7 edge

Hoci sme najskôr predpokladali, že Samsung predstaví až štyri vlajkové lode, postupne bol tento počet okresaný na dve a neprekvapilo nás, že okrem Galaxy S7 sme uvideli iba smartfón Samsung Galaxy S7 edge. Ten ponúka podľa očakávania väčší, 5,5-palcový displej s rovnakým QHD rozlíšením a Super AMOLED technológiou, no tu nájdeme, pochopiteľne, zahnuté hrany na displeji. Väčšie rozmery zariadenia znamenajú aj väčšiu kapacitu batérie, ktorá je na úrovni až 3600 mAh.

Nechýbajú ani špeciálne prvky pre zahnutú časť displeja, kde pribudli nové funkcie a možnosti. Môžete si tu nakonfigurovať vlastné tlačidlá, pomocou ktorých si môžete pripraviť vlastné spúšťače pre všetky rôzne funkcie telefónu. Samsung prisľúbil aj lepšiu podporu u vývojárov tretích strán, a tak sa zrejme môžete tešiť na ďalšie zaujímavé funkcie, ktoré budú časom pribúdať.

Ostatné špecifikácie sú ale rovnaké a nájdeme tu procesor Snapdragon 820 so 4 GB RAM, 32 GB vnútornej pamäte s podporou pre microSD karty a odolnosťou voči vode a prachu vďaka certifikátu IP68. Vďaka dvom veľkostiam a menším rozdielom si tak Samsung pripravil riešenie pre väčšie množstvo zákazníkov s rozdielnymi požiadavkami a potrebami. Telefóny budú dostupné celosvetovo 11. marca, no o cene a dostupnosti na Slovensku vás ešte budeme informovať.

Vylepšený výkon: od nabíjania po hranie

Smartfóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge podporujú funkciu rýchleho nabíjania cez kábel aj bezdrôtovo. Obe novinky majú tiež hybridný slot, do ktorého môže používateľ vložiť SIM kartu i microSD kartu, a tak získať ďalšie úložisko o veľkosti až 200 GB. Vo vybraných krajinách je možné tento slot využiť pre duálnu SIM kartu.

Samsung výrazne upravil hardvér a softvér telefónov, aby optimalizoval ich herný výkon. Výkonný procesor a väčšia kapacita batérie zaisťujú dlhší čas na hranie, zatiaľ čo interný chladiaci systém zabraňuje prehrievaniu prístroja. Nový doplnok pre hráčov Game Launcher umožňuje upravovať spotrebu batérie a minimalizovať notifikácie. Okrem toho môžu používatelia svoje herné zážitky nahrávať a svoje obrazovky zdieľať s ostatnými hráčmi. Vďaka spárovaniu s Vulkan API si užívatelia Galaxy S7 a Galaxy S7 edge užijú aj graficky náročné hry bez toho, aby príliš vyťažovali batériu.

Galaxy Experience

Samsung aj naďalej posúva hranice hardvéru, softvéru a služieb. Vytvára tak zariadenia, ktoré zlepšujú spôsob pripojenia, zdieľanie a užívania si života. Vďaka ničím nerušeným mobilným zážitkom posúva Samsung hranice súdobých technológií.

Či už je to bezproblémové prepojenie Galaxy S7 a Galaxy S7 edge s novými inteligentnými hodinkami Gear S2 Classic pre monitorovanie kondície, alebo prepojenie s Gear VR pre precestovanie sveta. Samsung novo definuje, čo je možné pre mobilné zážitky i mimo nich.

Spoločne so smartfónmi Galaxy S7 a Galaxy S7 edge používatelia získajú tiež najlepšiu službu pre mobilné platby Samsung Pay, ktorá je bezpečná, ľahká a akceptovaná takmer kdekoľvek. Samsung Pay funguje cez NFC (Near Field Communication), MST (Magnetic Secure Transmission) a technológiu čiarových kódov, čo sprístupňuje mobilné platby viacerým obchodníkom a spotrebiteľom ako kedykoľvek predtým. Služba je chránená riešením Samsung KNOX, snímaním odtlačkov prstov a pokročilou tokenizáciou.

Čo hovoríte na novinky od Samsugu? Páčia sa vám nové telefóny, alebo ste čakali niečo iné? Dajte nám v diskusii vedieť, čo si o novinkách myslíte!

FOTOGRAFIE naživo z MWC:

Za pozvanie na výstavu MWC 2016 ďakujeme spoločnostiam Lenovo, MasterCard, Orange a Samsung.

Disqus Comments Loading...