RetroArch Android: Emulátor herných konzol

Prvá herná konzola Magnavox, ktorá mohla byť pripojená na bežné televízie, bola predstavená niekedy v sedemdesiatych rokoch. Od toho času výrobcovia, v snahe presadiť sa v hernom priemysle, prichádzali s mnohými inovatívnymi riešeniami, z ktorých boli najúspešnejšie napr. Playstation, Gameboy, NES, Sega a iné. Ak ste fanúšikom starých hier, určite máte na svojom smartfóne či tablete, množstvo rôznych emulátorov, aby ste si mohli zahrať svoje obľúbené tituly z rôznych platforiem. Vynikajúcou aplikáciou, ktorá dokáže emulovať hry z takmer každej komerčne úspešnej konzoly je RetroArch, ktorá si po šesťmesačnom vývoji vybojovala svoju cestu do Androidu.

Niektorí z vás môžu RetroArch poznať, nakoľko je dostupný takmer na všetky platformy vrátane systémov Windows, Linux, OS X, Wii, Xbox 360 a iných. Aplikácia využíva API knižnice s názvom libretro, ktoré dokážu spustiť rovnaký kód pre všetky podporované platformy, čo robí portovanie hier relatívne jednoduchou záležitosťou. Verzia pre Android má veľmi jednoduché používateľské prostredie, ktoré zobrazuje zoznam podporovaných emulátorov. V praxi si z internetu stiahnete obraz vašej obľúbenej hry a nahráte si ju na vnútornú pamäť smartfónu. Následne si v aplikácii zvolíte vhodný emulátor a nájdete obraz v prehliadači súborov.

  

Okrem toho, aplikácia podporuje množstvo drôtových aj bezdrôtových ovládačov, ktoré môžete pri hraní využívať. Vynikajúcou správou je, že takýto výborný emulátor je dostupný zdarma. Autori sú totižto presvedčení, že takýto softvér by mal zostať bez poplatkov. Aplikáciu si môžete stiahnuť v obchode Google Play, napríklad kliknutím na náš widget.

Pozrite si video z hrania:

Disqus Comments Loading...