Redmi 8 oficiálne: Lacný model s veľkou 5000 mAh batériou

Keď čínska spoločnosť Xiaomi na začiatku roku osamostatnila svoju značku Redmi, asi netušila, aký dobrý krok to bude. Nové Redmi smartfóny si získali veľkú obľubu. Či už ide o vlajkový model Redmi K20 Pro s čipsetom Qualcomm Snapdragon 855 alebo model strednej triedy Redmi Note 8 Pro. Dnes predstavila značka ďalší smartfón Redmi 8. Podľa serveru GSMarena bude jeho hlavným tromfom veľmi nízka cena a veľká kapacita batérie.

Fotoaparát s množstvom profilov scenérií

Redmi 8 ponúkne 6,22-palcový IPS displej s HD+ rozlíšením. Vo výreze displeja je 8-megapixelová selfie kamera so svetelnosťou f/2.0. Uprostred zadnej strany nájdeme snímač odtlačkov prstov a nad ním duálny fotoaparát. Pozostáva z 12-megapixelového Sony IMX 363 snímača so svetelnosťou f/1.8 a 2-megapixelového hĺbkového snímača. Fotoaparát využíva umelú inteligenciu a 33 profilov pre rôzne scenérie ako sú krajinky, rastliny, zvieratá alebo indické profily.

Masívna batéria zabezpečí dlhú výdrž

Výkon novinky zabezpečí čipset Qualcomm Snapdragon 439 s až 4 GB RAM a 64 GB rozšíriteľnou vnútornou pamäťou. Nechýba FM rádio, infraport alebo 3,5 mm audio jack. Najväčšou pýchou smartfónu je ale batéria s veľkou kapacitou 5000 mAh a 18 W rýchlym nabíjaním. V balení bude ale iba 10 W nabíjací adaptér. Telo s P2i nano ochranou proti vode bude k dispozícii v čiernej, červenej a modrej farbe. Na indickom trhu sa Redmi 8 objaví 12. októbra za cenu 102 eur pri verzii s 3 GB RAM/32 GB Flash ROM a 115 eur pri verzii s 4 GB RAM/64 GB Flash ROM. Na Ukrajine sa má vyššia verzia neskôr predávať za vyššiu cenu 165 eur.

Náš tip
Redmi K20 Pro Premium: Staronový bestseller na steroidoch
Disqus Comments Loading...