Recenzia | Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1

Spoločnosť Prestigio tento rok uviedla na trh niekoľko typov príslušenstva, pričom sa zamerala na podporu NFC technológie. Výnimkou nie je ani Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1, ktorý sme dostali na test do našej redakcie. Malý reproduktor v tvare lopty zaujme nielen svojim dizajnom, ale aj pútavou cenou. Nepredbiehajme však a povedzme si najprv, aké plusy a mínusy ponúkne potenciálnym zákazníkom.

Konštrukcia | Vhodný do ruky i na stôl, prenášanie však bude problém

Reproduktor spoločnosti Prestigio zaujme už na prvý pohľad. Má totižto tvar lopty, ktorú po stranách lemujú dva zapustené “štíty”. Na svoje si tak neprídu iba fanúšikovia filmu Tron, ale aj každý človek s citom pre moderné umenie, čím tento reproduktor naozaj aj je. Priemerom 82 mm a výškou 80 mm patrí síce toto príslušenstvo medzi menšie, no pri prenášaní môžete kvôli jeho nezvyčajnému tvaru natrafiť na niekoľko nepríjemností. Škoda, že výrobca do balenia neumiestnil aj púzdro, ktoré by možno tento problém vyriešilo.

Na výrobu reproduktora boli využité plastové materiály, ktoré však na svojom mieste držia dobre a nevŕzgajú ani pri silnejšom stisku. Vrchná časť reproduktora patrí ovládacím prvkom a nájdeme tu tlačidlá pre prepínanie skladieb, ich pozastavenie (prijatie hovoru) a tlačidlo vypínania. Nachádza sa tu aj miesto s logom NFC, ktoré slúži na párovanie s vašim Androidom. Od vrchu do strán sa potom nachádzajú ešte mikrofón pre hovory, LED indikátor stavu, AUX vstup pre kábel a microUSB konektor pre nabíjanie reproduktora. Po bokoch nájdeme logo spoločnosti Prestigio a zvedavci, ktorí reproduktor otočia hore nohami, nájdu vývod pre vzduch od reproduktora. Celkovo tak ide o symaptické zariadenie so zaujímavým dizajnom a dobrým spracovaním. Horšie to však je po zvukovej stránke.

 Technické parametre | Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1

  • rozmery: Ø 82 mm, výška 80 mm,
  • hmotnosť: 230 gramov,
  • reproduktor:
    • Ø 40 mm
    • výkon 2 x 1,7W RMS
    • Odstup signál/šum: >70 dB
    • frekvenčný rozsah: 150 Hz – 18 KHz
    • impedancia: 4Ω
  • batéria: 400 mAh
  • technológie: Bluetooth 2.1 a vyššie (dosah 10 metrov), NFC,

Zvukový prejav | Opäť len pre nenáročných

Prestigio chce v segmente bezdrôtového príslušenstva zaujať najmä cenou a zaujímavým dizajnom, čo sa však odrazilo na zvukovej kvalite tohto reproduktora. Ten okrem menšieho frekvenčného rozsahu ponúka 2 reproduktory s RMS výkonom 1,7W, čo stačí na ozvučenie stredne veľkej miestnosti. Kvalita reprodukcie je však nevyrovnaná a do popredia sa tlačia skôr vysoké a stredné tóny, pričom reproduktoru chýba výraznejšia reprodukcia basov.

Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 zaostáva aj celkovou kvalitou zvuku, ktorý je pri vyšších hlasitostiach skreslený. Reproduktor je tak vhodný len pre nenáročného poslucháča, ktorý vidí pozitíva tohto reproduktora v jeho ďalších vlastnostiach. Aj napriek všetkému však môžeme toto príslušenstvo označiť za lepšie riešenie ako niektoré vstavané reproduktory notebookov, prípadne reproduktory v smartfónoch a tabletoch. Pred kúpou vám však reproduktor odporúčame najprv vyskúšať, aby ste vedeli posúdiť kvalitu zvukového výstupu aj sami.

Batéria | Na jedno nabitie vydrží iba 3 hodiny

Na to, že ide o prenosný reproduktor, ponúka Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 batériu s kapacitou iba 400 mAh. Tá by podľa údajov výrobcu mala vydržať na jedno nabitie až 3 hodiny hlasnej reprodukcie, čo však značne závisí na hlasitosti, ktorou je hudba prehrávaná. Pri maximálnej hlasitosti sa vám môže stať, že reproduktor vydrží iba 2 hodiny, preto vám ho odporúčame pri dlhšom prehrávaní hudby pripojiť k zdroju pomocou prítomného microUSB kábla.

Hodnotenie | Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1

Dnes sa na našom trhu nachádza niekoľko bezdrôtových reproduktorov, ktoré sú určené pre použitie s mobilnými zariadeniami. Nie každé vám však dokáže ponúknuť podporu pre NFC, malé rozmery, vcelku kvalitné spracovanie a podporu hovorov v cene okolo 50€. Je však na vašom rozhodnutí, či si kúpite reproduktor, ktorý bude prenosný a ponúka malé rozmery, prípadne väčšie reproduktory, ktoré v danej cene ponúkajú určite lepší zvukový prejav a výkon. Podľa nás však má reproduktor Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1 na našom trhu šancu a svoju cieľovku si určite nájde.

Prestigio PBSP1SI môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>
Disqus Comments Loading...