Pripojiteľný objektív Sony ExpressOn QX-100 bude stáť 450 dolárov

Zaujímavým kusom príslušenstva, ktoré by malo byť v dohľadnej dobe dostupné pre smartfóny, je dvojica vymeniteľných objektívov Sony ExpressOn DSC-QX10 a Sony ExpressOn DSC-QX100. V tomto prípade by sa však skôr hodil prívlastok „pripojiteľný“, keďže sa jedná o zariadenia, ktoré sa dajú magneticky pripnúť a používať na smartfónoch s operačným systémom Android a iOS.

Vďaka portálu SonyAlphaRumors je už známa aj cena drahšej verzie DSC-QX100, ktorá by mala činiť 450 dolárov. V prepočte to znamená približne 338 eur, pri takýchto výrobkoch však treba pravdepodobnejšie rátať s ekvivalentnou sumou aj v eurách.

Objektív Sony DSC-QX100 je relatívne samostatným zariadením a disponuje procesorom Bionz, 20.2 CMOS čipom s clonou f/1.8 a 3,6 násobným optickým zoomom. To zodpovedá napríklad hodnotám, ktoré má fotoaparát Sony DSC-RX100MII, ktorý stojí približne 750 dolárov.

Objektív sa so smartfónom spáruje automaticky cez NFC, ak ho daný smartfón nemá, existuje aj možnosť manuálneho pripojenia. Objektív má dokonca aj slot na microSD kartu.

Zdroj: phonearena.com

Disqus Comments Loading...