Porovnanie aplikácií Android Booster a Advanced Task Killer

Kapacita batérie je jedna z dôležitých charakteristík každého mobilného telefónu. Nikto nechce telefón, ktorý nevydrží ani jeden deň. Toto je veľká výzva aj pre výrobcov mobilných zariadení, lebo so vzrastajúcim výkonom, a dostupnosťou internetu energetické nároky našich smartfónov stále vzrastajú. Mnohí ľudia preto hľadajú spôsob akým by spotrebu svojho mobilu znížili.

Spravili sme malý test s dvoma aplikáciami, ktorých spoločnými črtami je správa aplikácií a optimalizácia spotreby telefónu – teda snaha predĺžiť výdrž batérie. Konkrétne ide o Android Booster a Advanced Task Killer, o ktorých sme už na našej stránke podrobnejšie písali. Na jednej strane sú tvrdenia tvorcov aplikácií o tom, ako super aplikácia šetrí batériu, ale na druhej strane je skutočná efektivita aplikácie. A pamätajme, že každá aplikácia navyše znamená vyššiu spotrebu.

Aplikácie sme otestovali na telefóne Samsung Nexus S tak, že sme telefón nechali na noc nabiť, približne o ôsmej ráno sme ho odpojili, spravili screenshot zostávajúcej batérie v aplikácii Android Booster. Telefón sme cez deň používali len minimálne – zopár krátkych hovorov, 2-3 SMS správy a približne 15 minút na internete cez 3G. Vždy po použití telefónu sme v spustenej aplikácii pre optimalizáciu spotreby spustili proces optimalizácie, ktorý v pozadí vypol nepotrebné aplikácie.

Večer okolo ôsmej sme urobili ďalší screenshot pre porovnanie. Každý screenshot zobrazuje koľko percent batérie zostáva do úplného vybitia, ako dlho by sa ešte dalo telefonovať, surfovať na internete, počúvať hudbu alebo pozerať filmy. Tento istý scénár sme zopakovali celkovo trikrát. Prvý deň bola pustená iba aplikácia Advanced Task Killer, druhý deň Android Booster, a na tretí deň sme obidve odinštalovali a skúsili ako si poradí samotný operačný systém Android (verzia 2.3.2 Gingerbread).

Deň 1 – Android Task Killer

Deň 2 – Android Booster

Deň 3 – natívny Android

Ako môžete z obrázkov a nižšie uvedenej tabuľky vidieť, na prvom mieste skončila jednoznačne aplikácia Android Booster zo zostávajúcimi 84% batérie na konci dňa. O približne 10% energie viac spotreboval telefón v zostávajúcich dvoch scenároch. Ak teda chcete ušetriť batériu, Android Booster je vaším favoritom. Musíme však podotknúť, že aplikácia ešte nemá odladené všetky chyby a dosť často padá. Ale niekomu to možno bude stáť za to, že mu telefón vydrží na jedno nabitie o deň dlhšie.

Miesto Aplikácia Ráno Večer Spotreba
1 Android booster 98% 84% 14%
2 Advanced Task Killer 100% 75% 25%
3 Android 100% 74% 26%

Zaujímalo by nás či by sme podobný výsledok dostali aj na inom telefóne, prípadne pri inom spôsobe používania. Podeľte sa s ostatnými so svojimi skúsenosťami v komentároch pod článkom.

Android Booster

Android Market | AppBrain

Advanced Task Killer

Android Market | AppBrain

Disqus Comments Loading...