Oura Ring 3: Inteligentný prsteň s funkciami náramku

Oura Ring 3 | Zdroj: Ouraring.com

Počuli ste už niekedy o inteligentnom prsteni? Že nie? Oura Ring je už vo svojej 3. generácii a je to “fitness prsteň”. Tento prsteň zvládne všetky bežné úkony, ktoré zvládne aj priemerný fitness náramok.

Oura Ring 3 je inteligentný fitness prsteň

Väčšinu funkcií, ktoré poznáte z inteligentných hodiniek dokázala firma Oura zmenšiť do prsteňa. To znamená, že tento prsteň vám bude napríklad merať tep 24 hodín denne. Cez Bluetooth ho spárujete so smartfónom a v aplikácii nájdete už typický prehľad o vašom dni. Samozrejmosťou sú aj tzv. Health Insights, teda tipy pre zdravú životosprávu.

Prsteň vám bude merať a analyzovať aj váš spánok, ak si ho teda necháte na ruke aj cez noc. Ráno si tak budete môcť pozrieť analýzu vášho spánku – či ste nešli neskoro spať, či ste mali dobrý spánok a tak podobne.

Meranie spánku | Zdroj: OuraRing.com
Analýza spánku | Zdroj: OuraRing.com

Nabitý funkciami a senzormi

Prítomné sú tu aj moderné senzory, ktoré sa len nedávno dostali do smart hodiniek. Napríklad okysličenie krvi SpO2. Zozbieraním všetkých dát dokopy vám aplikácia ukáže vaše skóre “pripravenosti”, teda ako dobre ste naladený zvládnuť nový deň.

Oura Ring 3 a jeho farebné senzory | Zdroj: OuraRing.com

Meranie počas športovania nesmie chýbať dobrému náramku, ale ani fitness prsteňu. Už tradične v aplikácii nájdete štatistiky o behu – trasu z GPS mobilu, spálené kalórie, tep, rýchlosť a podobne. Aktivitu prsteň začne merať sám od seba.

Analýza behu | Zdroj: OuraRing.com

Zaujímavosťou je aj teplotný senzor, teda vraj ich má prsteň až 7. Tie merajú vašu teplotu počas dňa a rôznych aktivít. Na základe všetkých vyššie spomínaných senzorov a dát vás prsteň spoznáva a učí sa predpovedať, aké budú vaše najbližšie dni. Je to skutočne inteligentný prsteň.

Meranie teploty | Zdroj: OuraRing.com

Niektoré funkcie však ešte nemusia byť dostupné. Oura tvrdí, že aplikácia dostane záložku Objaviť koncom tohto roka, vylepšený algoritmus merania spánku začiatkom 2022 a meranie menštruačného cyklu až v lete 2022.

Ako to pri fitness produktoch býva, aj Oura ponúka predplatné za cenu 5,99 € mesačne. Avšak pri kúpe prsteňa získate 6 mesačné predplatné zadarmo.

Na záver ešte zopár čísel a špecifikácií. Prsteň Oura Ring 3 je vyrobený z titánu, ponúka 4 až 7 dňovú výdrž a znesie aj plávanie (až do hĺbky 100 metrov). Hmotnosť prsteňa môže byť 4 – 6 gramov a jeho šírka je 7,99 mm a hrúbka 2,55 mm.

Prsteň si môžete predobjednať na stránke výrobcu za 314 € + poštovné.

 

 

Disqus Comments Loading...