OnePlus zmenil výrobný plán smartfónu One. Vyrobí viac 64GB modelov

Spoločnosť OnePlus prednedávnom priblížila verejnosti produkčné plány svojho prvého smartfónu One, ktorý zaujal obrovské masy fanúšikov Androidu vďaka svojej rozumnej cene a podpore ROM od CyanogenMod. Na oficiálnych stránkach bolo uvedené, že v prvej fáze budú masovo vyrábané najskôr 16 GB verzie smartfónu a až o niečo neskôr modely s kapacitou 64 GB. Pre veľký záujem práve o verziu s väčšou vnútornou pamäťou sa spoločnosť tieto plány rozhodla zmeniť.

Spoločnosť upravila výrobný plán redukovaním produkcie bieleho modelu s kapacitou 16 GB v prospech získania väčšieho množstva čiernych modelov s vyššou kapacitou 64 GB. Záujem o vyššiu kapacitu nebýva spravidla až taký vysoký pre veľký cenový rozdiel v porovnaní so základnými modelom so 16 GB. Rozdiel v prípade OnePlus One je však nastavený viac než rozumne, konkrétne to je 30 eur. Ako opačný príklad si môžeme zobrať iPhone od Apple. Najnovší model s kapacitou 64 GB je o 200 eur drahší, než 16 GB model.

OnePlus One je vybavený čipom Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, 3GB pamäťou RAM, 13 Mpix snímačom Sony Exmor 2. generácie a 3100 mAh batériou. Displej ponúka veľkosť 5,5-palcov, Full HD rozlíšenie a je takmer bez rámika. Za cenu 269€ (16 GB) a 299€ (64 GB) ide jednoznačne o najlepšie vybavený smartfón s Androidom v danej cenovej kategórii.

Smartfón bude podľa spoločnosti dostupný začiatkom júna a v tom čase ho bude možné zakúpiť USA, Kanade, Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Belgicku, Holandsku, Dánsku, Fínsku, Švédsku, Taliansku, Portugalsku, Španielsku a na Taiwane.

Zdroj: phonearena, OnePlus

Disqus Comments Loading...