Ondrej Ličko: Predstavujeme redakciu MojAndroid.sk

V minulom čísle Android Magazínu sme začali s novým miniseriálom, v rámci ktorého vám chceme predstavovať redakciu nášho portálu, teda ľudí, ktorí preň píšu všetky články, správy, recenzie a celkovo sa starajú o chod portálu. Robíme to hlavne z dôvodu, že vám chceme priblížiť pozadie redakcie, aby ste o nás, redaktoroch, okrem mena v záhlaví článku vedeli aj čosi viac. Naším cieľom je vybudovanie užšieho kontaktu medzi redaktormi a vami čitateľmi, ktorý sa okrem iného snažíme zdokonaliť aj tým, že sa zaujímame o vaše názory, ktoré prezentujete pod článkami a reagujeme na ne.

Minulý mesiac sme predstavovanie redakcie odštartovali úvodným dielom, v ktorom sme sa porozprávali so zástupcom šéfredaktora Ferom Chovaňákom. Dnes budeme pokračovať ďalším členom redakcie, ktorým je Ondrej Ličko. Na pretras príde nielen Ondrov pracovný život, jeho názory na Android a celý mobilný svet, ale zameriame sa aj na jeho osobný život, záľuby a záujmy.

Ondrej je známy ako priaznivec japonského výrobcu Sony a pri práci používa notebook i smartfón tejto známej značky. Okrem toho je však veľký nadšenec pre informačné technológie ako celok, zaujíma sa o dianie v mobilnom svete a vždy mal blízko aj k písaniu. O svoje postrehy a názory sa ešte pred nástupom do redakcie MojAndroid.sk delil prostredníctvom blogov a skúsenosti, ktoré tu získal, mu pomohli rýchlo sa etablovať na pozícii redaktora. Jeho prehľad je skutočne markantný a opakovane sa mi stalo, že jeho nenápadná poznámka v rozhovore, prípadne nejaká informácia, ktorú mi poskytol, ma pri spracovávaní článku posunula o výrazný krok ďalej, ušetrila mi náročné hľadanie a zisťovanie faktov, prípadne mi pomohla nájsť iný pohľad na problematiku. Táto Ondrova schopnosť sa ťažko slovami vysvetľuje, naozaj to treba zažiť, ubezpečujem vás však, že je skutočná a nejedná sa len o moju fabuláciu.

Okrem tohto daru obdivujem na Ondrovi ešte ďalšiu danosť – jeho schopnosť skĺbiť pracovné povinnosti so štúdiom náročného vysokoškolského odboru. Ja osobne mám niekedy pri návale tém a zaujímavostí problém stíhať všetko spracovať v rámci hlavného pracovného pomeru a Ondrej stíha popri štúdiu ešte písať recenzie, články a ďalšie príspevky na našu stránku a do časopisu Android Magazín. Skrátka, v manažovaní času (čo je termín, ktorý nám náš šéfredaktor Michal často prízvukuje:-) je Ondrej naozaj dobrý a neraz sa čudujem, ako to všetko stíha.

O Ondrejovi by sa dalo rozprávať ešte dlhšie, najlepšie však bude, ak nám o sebe a svojom súkromí povie niečo on sám. Podobne ako pre Fera, aj pre Ondra sme si prichystali sériu otázok, prostredníctvom ktorých sme o ňom chceli zistiť čosi viac.

Rozhovor s Ondrejom Ličkom a jeho názory na Android a mobilné technológie si môžete prečítať v aktuálnom čísle Android Magazínu, v ktorom však nájdete ešte oveľa viac zaujímavých tém, článkov a rozhovorov. Článok nájdete v decembrovom čísle časopisu Android Magazín na 22. strane.

>> Stiahnite si PDF-Android Magazín December 2013  <<

Internetový časopis Android Magazín je už k dispozícii aj prostredníctvom aplikácie Android Magazín (lite). Je určená pre smartfóny a nájdete ju v obchode Google Play po kliknutí na widget nižšie.

Ak chcete Android Magazín čítať na tablete, môžete použiť aplikáciu Android Magazín

 

Disqus Comments Loading...