Nokia údajne predstaví svoj Android telefón koncom tohto mesiaca

Nokia predstaví svoj Android telefón, známy tiež pod kódovým označením „Normandy“, alebo „Nokia X“, koncom tohto mesiaca na najväčšom mobilnom podujatí MWC v Barcelone. S odvolaním sa na zdroje oboznámené s plánmi Nokie uviedol túto informáciu internetový portál denníka Wall Street Journal.

Aj tento zdroj potvrdzuje staršie informácie, ktoré uverejnil napríklad portál The Verge, podľa ktorých bude operačným systémom novej Nokie výrazne upravená verzia Androidu, teda niečo v podobnom duchu, ako to robí Kindle s Androidom pre svoje tablety. Zo systému by tak mali byť vypustené aplikácie Googlu a namiesto nich integrované služby od Microsoftu a špeciálna aplikácia pre prístup k vlastnému obchodu s aplikáciami.

Náš tip
Nokia Normandy: Unikli snímky domovskej obrazovky. Bude predstavená 25. februára?

Predchádzajúce úniky, týkajúce sa Nokie s Androidom, ukázali aj prostredie telefónu, ktoré sa veľmi podobalo na rozhranie z operačného systému Windows Phone. Objavili sa tiež fotky údajnej predfinálnej verzie tohto Android smartfónu, podľa ktorých by sa mal podobať na lowendové Nokie s Windows Phone. Lowendovo vyznievajú aj údajné parametre Nokie X – dvojjadrový 1 GHz procesor, 512 MB pamäte RAM, 4 GB vnútorné úložisko či 5 MPix fotoaparát a 1500 mAh batéria.

To, či sa neuveriteľné stane skutočným a Nokia predsa len na sklonku svojej kariéry výrobcu mobilných telefónov predstaví smartfón s Androidom, sa dozvieme už čoskoro. Tlačová konferencia výrobcu na MWC je ohlásená na 24. februára pod tajuplným heslom „Stretnite sa s nami pod stromom“ a my vám z nej samozrejme ihneď prinesieme všetky dôležité informácie.

Náš tip
Nová Nokia X bude súčasťou rodiny Asha, na trh príde pravdepodobne v marci

Zdroj: theverge.com

Disqus Comments Loading...