Nokia 9 má priniesť zabudovaný snímač odtlačkov prstov pod displejom

Konečne prichádza smartfón, na ktorý čakáme už od minulého roka. Je ním Nokia 9. Čo sa týka jej špecifikácií, zrejme bude poháňaná procesorom Snapdragon 845 a príde s duálnou selfie kamerou a veľkou internou pamäťou. Je pravdepodobné, že smartfón však nebude disponovať jack konektorom pre slúchadlá. Môžeme očakávať, že aspoň USB-C port zvládne audio.

Spoločnosť HMD Global v minulosti oznámila, že veľkou novinkou na Nokii 9 by mal byť zabudovaný snímač odtlačkov prstov pod displejom. Čínsky zdroj potvrdil túto informáciu, ktorá bude zrejme dôveryhodná, pretože už zdieľal niekoľko informácií o pripravovaných novinkách a všetky sa napokon potvrdili.

Bude mať trendový výrez v displeji ako iPhone X?

Spoločnosť Apple pri iPhone X zaviedla dizajnový trend v podobe výrezu v displeji, po bokoch ktorého sa zobrazujú užitočné informácie. OEM výrobcovia ako Huawei, ASUS, LG a OPPO nasledujú tento trend. Čínsky zdroj zdieľa myšlienku, že aj vlajkové lode Nokia pre tento rok budú disponovať týmto dizajnovým prvkom.

Niektorí používatelia považujú výrez za neužitočný a dobre nevyzerajúci, avšak môže zobrazovať viac informácií, upozornení a animácia “príletu” obsahu akoby spoza telefónu je vďaka výrezu veľmi zaujímavá. Nechajme sa teda prekvapiť, čo bude obsahovať Nokia 9, a ako odpovedia výrobcovia na novo zavedený trend v podobe výrezu.

Nokia 9 by mala byť predstavená koncom roka 2018 a mala by byť zaradená do “high-end” triedy smartfónov.

Disqus Comments Loading...