Nexus 4: Malé zmeny v dizajne plastového krytu a kamery

Nexus 4, momentálne najnovší smartfón vyrobený v spolupráci so spoločnosťou Google, sa od tohto týždňa začína predávať s niekoľkými dizajnovými zmenami. Tie sa dotkli najmä plastového krytu po obvode zariadenia a šošovky 8 Mpix fotoaparátu v zadnej strane. Okrem optickej zmeny však tieto novinky prinášajú aj ďalšie vylepšenie. O zmenách informoval ako prvý nemecký portál MobiFlip.

Zmeny na plastovom kryte sa dotkli jeho spodnej časti, kde sa novo objavili malé plastové výbežky. Tie spôsobujú to, že Nexus pri položení na rovnú plochu už “neleží” na zadnom kryte, ale je mierne nadvihnutý. To vylepšilo nielen reprodukciu zvuku, ktorá je hlasnejšia a čistejšia, ale aj celkovú odolnosť zariadenia, ktoré má odteraz medzi sebou a podložkou malú medzeru. Hoci výbežky pri používaní v ruke pocítite, nemalo by to nijak ovplyvniť vašu produktivitu.

Novinkou je aj menšie okolie šošovky fotoaparátu. Túto zmenu si uvedomíte až potom, ako si vedľa seba položíte starý a nový Nexus 4, inak ide zrejme len o optické “doladenie dizajnu”. Na svetelnosti a funkciách fotoaparátu by sa to nemalo prejaviť, aj keď to zatiaľ ešte nie je vylúčené. Zaujímavé však je, že nový fotoaparát nie je vycentrovaný na stred, ako je tomu v staršej verzii, čo znamená, že v LG len vymenili zadný kryt, v ktorom je menší otvor na šošovku. Spočiatku sa pri renovácii dizajnu spomínalo aj použitie krytu bez odrážajúcich sa plôch, avšak to sa nepotvrdilo a Nexus 4 sa aj naďalej predáva s rovnakým zadným krytom. Ako sa zmeny dizajnu pozdávajú vám? Vymenili by ste kvôli nim svoj Nexus 4 za nový?

Zdroj: AndroidCentral

Disqus Comments Loading...