NÁVOD | 3 funkcie Sony zariadení, o ktorých ste možno nevedeli

Pokiaľ ste majiteľom novšieho smartfónu spoločnosti Sony, môžete si na ňom aktivovať niekoľko zaujímavých funkcií, napríklad prebudenie displeja poklepaním. Túto možnosť aktívne používame na Sony Xperia Z3 Compact a dostupná by mala byť minimálne na zariadeniach Sony Xperia Z3 série a novších. Pomocou týchto krokov si túto funkciu môžete aktivovať.

  1. Prejdite do nastavení smartfónu.
  2. Otvorte nastavenia pre Displej.
  3. Zvoľte úplne poslednú možnosť Tap to wake up. 
  4. Hotovo, zariadenie môžete prebudiť dvojitým polepaním.

Vieme, že množstvo z vás túto funkciu už používa, no určite sa nájdu aj takí, ktorí o nej doteraz nevedeli. Veľmi zaujímavým gestom je aj Inteligentné vytáčanie hovoru. To nájdete v Nastavenia > Personalizácia > Gestá (Motion) > Smart Call Handling. V prípade aktivovania tejto funkcie môžete prijať prichádzajúci hovor iba tým, že si smartfón priložíte k uchu, stíšiť ho tým, že smartfón na stole prevrátite displejom dole, prípadne ho odmietnuť tým, že zariadením potrasiete.

Praktickou vychytávkou je aj vylepšenie zvuku pri hovoroch. To nájdete v Nastavenia > Hovory. Tu si môžete aktivovať funkciu potlačenia hluku v mikrofóne, ktorá zabezpečí, že vás druhá strana pri hovore bude počuť lepšie, prípadne funkciu Vylepšenia zvuku v reproduktore (Speaker voice enhancement), ktorá vylepší kvalitu zvuku pri hovore v reproduktore, cez ktorý počúvate. Poznáte ďalšie zaujímavé funkcie a vlastnosti vo svojom smartfóne, o ktorých viete a myslíte si, že by mohli zaujímať aj iných majiteľov rovnakého modelu? Tak nám o nich napíšte priamo v komentároch pod týmto článkom, prípadne na našom Android fóre.

 

Disqus Comments Loading...