Nová Motorola Moto G predstavená. Má väčší displej, ale rovnaký výkon [IFA 2014]

Šikovný smartfón Motorola Moto G, predstavený ešte v minulom roku sa stal tak populárny, že sa zaslúžil o najväčšie tržby v histórii spoločnosti. Po dlhom čakaní sa Motorola rozhodla konečne vydať nástupcu tohto modelu, ktorý vystupuje pod rovnakým menom Moto G. Novinka bola vylepšená v niekoľkých smeroch, no základný hardvér ostáva rovnaký.

Nová Motorola Moto G je tentokrát vybavená väčším IPS displejom s uhlopriečkou 5-palcov a rozlíšením 720p. Displej je naviac ukrytý pod odolným ochranným sklom Gorilla Glass, takže škrabance by to mali mať zložitejšie. Novinkou sú aj duálne redproduktory, umiestnené nad a pod displejom podobne, ako u modelu HTC One. Vylepšenia sa dočkal aj hlavný fotoaparát, ktorý ponúkne kvalitnejšie fotky vďaka 8 MPx snímaču s clonou f/2.0. Predný fotoaparát má 2 MPx, takže aj fotenie selfie bude mať novú úroveň.

Vo vnútri smartfónu však nájdeme rovnaké hardvérové vybavenie, vrátane štvorjadrového čipu Snapdragon 400 (1,2 GHz), grafickej jednotky Adreno 305 a 1 GB pamäte RAM. Smartfón bude dostupný buď s 8 GB alebo so 16 GB vnútornou pamäťou, ktorú si používateľ bude môcť rozšíriť o micro SD slot. Ten je umiestnený pod odnímateľným zadným krytom.

Samozrejmosťou je prítomnosť najnovšieho Androidu 4.4.4 KitKat, pričom prisľúbená je aj aktualizácia na Android L. Zariadenie vzhľadom na väčší displej nabralo na rozmeroch – 70,7 x 141,5 x 6-11 mm, zatiaľ čo váha je 149 gramov. Hardvérové parametre uzavrieme batériou o kapacite 2070 mAh, ktorú si však v prípade potreby sami nevymeníte.

Motorola Moto G sa okrem Spojených štátov začne dnes predávať v Indii, Francúzsku, Anglicku, Brazílii, Španielsku a Nemecku. Výrobca by mal rozšíriť dostupnosť v priebehu roka o ďalšie krajiny. Podľa oficiálnej stránky spoločnosti sa budete predávať za 179,99 dolárov, čo je v prepočte 138 eur.

Za pozvanie na IFA 2014 v Berlíne ďakujeme spoločnosti Samsung

 

Disqus Comments Loading...