Moleskine predstavil inteligentné pero a blok, ktoré transformujú bežný text na digitálny

Spoločnosť Moleskine patrí medzi popredných výrobcov poznámkových blokov a príslušenstva k zapisovaniu poznámok. V minulosti už spoločnosť spolupracovala s vývojármi aplikácií, ktorým priniesla interaktívne poznámkové bloky schopné digitalizácie napísaného textu a jeho prevodu do podoby priateľnej pre spracovanie aplikáciou. Moleskine teraz predstavil vlastnú sadu nástrojov s názvom The Smart Writing Set, ktorá umožňuje automatickú transformáciu napísaného textu alebo nakreslených obrázkov do digitálnej podoby.

Sada pozostáva z papierového poznámkového bloku, ktorý Moleskine označuje ako “papierový tablet”. Hliníkové pero Pen+ je doplnené ešte o mobilnú aplikáciu, ktorá umožňuje pokročilú prácu s už pretransformovaným obshaom. Všetky tieto prvky spolu vytvárajú nerozlučiteľnú trojicu, ktorá sa postará o okamžitú transformáciu napísaného obsahu do digitálnej podoby.

O detailnú transformáciu sa stará najmä pero Pen+, ktoré využíva zabudovanú kameru a technológiu Neolab, ktorá sa stará o detailné a presné spracovanie napísaného, resp. nakresleného obsahu. Svoju úlohu tu ale zohráva aj špeciálny papier v poznámkovom bloku, ktorý je tvorený neviditeľnou mriežkou. Tá ešte dodatočne zvyšuje presnosť transformácie a umožňuje dosahovanie ešte lepších výsledkov. Čo sa týka posledného dielu skladačky, prídavná aplikácia je zatiaľ dostupná iba pre majiteľov iPhonov. To by sa už ale čoskoro malo zmeniť a na vývoji Android aplikácie sa už pracuje.

Takáto kombinácia klasického písania a kreslenia má hneď niekoľko výhod. Tou prvou je, že pri vytváraní obsahu nie ste obmedzovaní digitálnymi nástrojmi a rýchlo a jednoducho môžete vytvoriť akýkoľvek obsah. Digitalizácia sa zasa postará o to, že napríklad nakreslené obrázky môžete jednoducho upraviť v akomkoľvek grafickom programe v telefóne alebo na počítači. Priamo v aplikácii od Moleskine môžete vaše výtvory zdieľať alebo zálohovať, a tak využiť väčšinu výhod, ktoré prináša obsah v digitálnej podobe. Samozrejmosťou je aj prevod rukou napísaného písma do digitálnej podoby, čo pomôže každému, kto si rukou píše poznámky rýchlejšie ako na počítači.

Celá zostava stojí 199 USD. Ak vás tento nápad osloví a zapíšete celý poznámkový blok, každý ďalší vás vyjde na dodatočných 30 USD. Nejde tak o najlacnejšiu záležitosť, no ak váš život závisí od písania poznámok alebo kreslenia náčrtov a zvažovali ste najelegantnejšiu cestu, akou je možné digitalizovať bežný text a obrázky, Moleskine má pre vás zaujímavé riešenie.

Zdroj: engadget

Disqus Comments Loading...