MôjAndroid.sk TIP: 5 platených alternatívnych klávesníc

Určite si každý z vás pri prehliadaní Marketu všimol aspoň jednu virtuálnu klávesnicu, ktorá sa dá stiahnuť do vášho Androidu a môže nahradiť klávesnicu pôvodnú. V tomto článku rozobereme výhody a nevýhody platených virtuálnych klávesníc. Mnohé z nich majú aj skúšobnú verziu a tak si nelámte hlavu tým, že si nevyberete tú správnu. Najprv treba všetky vyskúšať, až potom investovať. My si predstavíme 5 klávesníc a výber necháme už na vás. Na Markete existuje virtuálnych klávesníc omnoho viac, tak dúfam, že som vybral tie, ktoré vám sadnú najviac.

1. Better Keyboard

Ide o jednu z prvých (ak nie vôbec prvú) virtuálnu klávesnicu pre Android. Treba však poznamenať, že ide o spoplatnenú aplikáciu, konkrétne 2,07€.  Ponúka rozličné písanie než vstavané klávesnice, rozlične vytvára algoritmy slov, ktoré píšete. Taktiež si môžete stiahnuť rôzne skiny, ktoré zmenia dizajn vašej klávesnice. Niektoré kúsky sú fakt podarené :) Je možné nastaviť dĺžku odozvy pri dlhšom podržaní tlačidla, čo môže viesť k pohodlnejšiemu písaniu. Môžete si prepnúť na klasickú qwerty klávesnicu, alebo na kompaktnú. Podporuje mnohé jazyky, ktoré si treba však stiahnuť.

Podporuje Android 1.5 a vyššie.

2. Swype

Swype klávesnicu ako jednu z mála nenájdete na Markete. Aspoň mne sa to nepodarilo. Ide o veľmi dobrú klávesnicu, ktorá je aj primerane drahá. Ponúka špeciálnu metódu zadávania textu tak, že prstom jedným pohybom prejdete cez písmená bez zastavenia a automaticky to detekuje slovo. Vývojári sľubujú, že stihnete napísať 40 a viac slov za minútu. Swype ponúka širokú škálu využitia, nielen na Android zariadeniach, čo svedčí o vysokej kvalite. V súčastnosti existuje aj beta verzia.

Mala by podporovať všetky Android verzie.

3. SwiftKey Keyboard Free

Virtuálna kávesnica, ktorá bola ocenená ako jedna z najlepších pre Android. Čím sa líši od predošlých? Je zadarmo – avšak len na 30 dní. Plná verzia však nestojí veľa, iba 1,38€. Podporuje mnoho jazykov, medzi nimi aj češtinu.  Podporuje multi-touch, navrhuje slová, predtým ako ich dopíšete (predpokladá slovo v 2 jazykoch), automaticky opravuje pravopis aj  prevádza hovorený text do písaného. Za skúsenie nič nedáte a určite vám to dá viac ako to, čo tu píšem ja, tak neváhajte a sťahujte.

Podporuje Android 1.5 a vyššie.

4. SlideIT Soft Keyboard

Klávesnica fungujúca na rovnakom princípe ako Swype. Slovo nepíšete stláčaním príslušných tlačidiel, ale len prejdete po písmenách, ktoré čarovne vytvoria slovo. Klávesnica je nakonfigurovaná tak, že môžete mať nastavené 2 jazyky zároveň a jednoducho medzi nimi prepínať. Podporuje aj slovenčinu ! Čeština dokonca dostala v zozname podporovaných jazykov dva miesta – QWERTY aj QWERTZ klávesnice. Bohužiaľ, free verzia tejto klávesnice je dostupná len na 15 dní, potom si budete musieť dokúpiť licenciu a to až za 4,5 €. To je dosť, preto si treba dobre rozmyslieť, či vám to za to stojí. Avšak, skúsiť ju na 15 dní môžete :)

Podporuje Android 1.5 a vyššie.

5. Smart Keyboard PRO

Klávesnica, ktorá ma taktiež trial verziu. Podporuje multi-touch, mnoho jazykov, k dispozícii sú dokonca aj skiny. Hlasom nahraný súbor dokáže prepísať do textu, ako aj SwifKey. Obsahuje jednoduchý slovník slov, ktoré vám pri písaní bude vyhadzovať. Taktiež si môžete dotykovú odozvu kalibrovať. Okrem toho ponúka ešte mnoho možností, ktoré za cenu 1,99€ určite stoja. Medzi mnohými podporovanými jazykmi nájdete aj češtinu a slovenčinu. Mnoho užívateľov malo s touto klávesnicou problém a tak výrobca na Markete odkazuje priamo na ich stránku , aby sa predošlo zbytočným komplikáciám. Na stránke v sekcii FAQ – najčastejšie kladené otázky, by ste mali nájsť riešenie na prípadný problém, ktorý by vám pri tejto klávesnici mohol vzniknúť.

Podporuje Android 1.5 a vyššie.

 

V prípade akýchkoľvek nejastností napíšte komentár, budem sa snažiť odpovedať na všetky otázky. Neprajníkov, ktorí by chceli v tomto článku nájsť niečo zlé a vytknúť mi to, taktiež privítam :)

Disqus Comments Loading...