Nový symbol A1 bude označovať microSD karty vhodné na chod aplikácií

Pamäťové karty dnes už v smartfónoch nie sú až také populárne ako kedysi, no mnohí výrobcovia telefónov prišli na to, že po tejto funkcii je stále veľký dopyt. Mnohí používatelia ale ani nevedia, akú pamäťovú kartu potrebujú na konkrétne úkony. O rôznych vlastnostiach karty pritom informujú značky priamo na samotnej karte a teraz tam pribudne ďalší. Ten bude určený priamo pre tých používateľov, ktorí chcú pamäťovú kartu použiť vo svojom smartfóne s Androidom pre využívanie tzv. adaptívneho úložiska a uchovávanie aplikácií na karte.

Riešenie pre majiteľov smartfónom s novším Androidom

Funkciu adaptívneho úložiska predstavil Google spolu so systémom Android Marshmallow. Majitelia zariadení s týmto alebo novším systémom Nougat majú možnosť spraviť si z pamäťovej karty časť klasickej vnútornej pamäte, na ktorú je možné nainštalovať aplikácie a klasicky ich používať. Doteraz ale nebolo pri prvom pohľade na pamäťovú kartu zrejmé, či táto karta zvládne takéto fungovanie. Predsa len je spúšťanie náročnejších aplikácií často náročnejšie na rýchlosť pamäte ako fotografovanie či nahrávanie Full HD videa. Odteraz ale budú pamäťové karty s dostatočnou rýchlosťou pre spúšťanie aplikácií označené symbolom A1.

Symbol A1

Tieto karty budú spĺňať niekoľko podmienok. Rýchlosť čítania IOPS budú musieť mať na úrovni aspoň 1500, rýchlosť zápisu IOPS na úrovni aspoň 500 a budú tiež musieť dosahovať dlhodobú sekvenčnú rýchlosť aspoň na úrovni 10 MB/s.

Zdroj: SD Association (Marketwire) via PhoneArena

Disqus Comments Loading...