Meizu PRO 6: 5,2″ AMOLED 3D Press displej aj 10-jadrový procesor

Meizu dnes predstavil novú vlajkovú loď PRO 6, ktorý na rozdiel od svojho predchodcu prichádza s menším 5,2-palcovým Full HD Super AMOLED displejom. Ten je navyše vybavený technológiou 3D Press, ktorá je alternatívou k 3D Touch od Applu. Zobrazovací panel tak dokáže rozpoznať rôzne úrovne sily stlačenia podobne ako iPhone 6S. Meizu tiež zároveň tvrdí, že ide o prvý smartfón s 10-jadrovým procesorom MediaTek Helio X25, ktorý je pretaktovanou verziou Helia X20. Po hardvérovej stránke ho dopĺňa ešte pamäť RAM s kapacitou 4GB.

Meizu PRO 6 je tiež vybavený 32, resp. 64 GB vnútornej pamäte, ako aj 21 Mpix Sony IMX230 fotografickým snímačom s rýchlym zaostrovaním už do 0,07 sekundy. Zaujímavosťou je použitie kruhového LED blesku, ktorý pozostáva až z desiatich LED diód. Umiestnený je pod fotoaparátom spolu s laserovým zaostrovaním, ktoré dokáže predmety efektívne a rýchlo zaostriť do vzdialenosti 2 metrov. Samozrejmosťou je tiež rýchly snímač odtlačkov prstov a podpora rýchleho nabíjania mCharge 3.0, ktoré dokáže vstavanú 2560 mAh batériu nabiť už do jednej hodiny.

Novinka je, podobne ako aj iné čínske smartfóny, vybavená dvojicou slotov pre SIM karty, no a nechýba ani stále populárnejší USB konektor typu C, ktorý výrobca doplnil aj o ochranu proti skratu, či proti prehrievaniu. Meizu pri PRO 6 vyzdvihuje aj kvalitu zvuku, ktorú zabezpečuje čip Cirrus Logic CS43L36. To všetko zabalené v kovovom unibody tele, ktoré má podľa spoločnosti v sebe až o 48% menej plastu ako konkurenčný iPhone.

Nový Meizu PRO 6 sa začne predávať od 23. apríla za cenu 390 dolárov pri variante s 32GB vnútornej pamäte. 64GB model bude dostupný od 430 dolárov, a to v zlatom, čiernom a striebornom prevedení.

Disqus Comments Loading...