LG G Watch R sa začnú predávať v novembri, najskôr v Európe

Konferencia IFA 2014 v Berlíne bola miestom predstavenia inteligentných hodiniek od viacerých výrobcov. Figurovala medzi nimi aj spoločnosť LG, ktorá predstavila nové hodinky LG G Watch R. Tie zaujmú najmä svojím vzhľadom, zatiaľ čo predchodca slúžil skôr ako predvádzacie zariadenie pre nový systém Android Wear. Zariadenie príde na trh už v novembri, pričom v Európe sa bude predávať skôr, ako v ďalších častiach sveta.

Nové hodinky budú najskôr dostupné vo Veľkej Británii, Španielsku, Francúzsku a Taliansku a ďalších európskych krajinách, kde prídu na trh začiatkom budúceho mesiaca. Približne v polovici novembra je očakávaný začiatok predaja hodiniek v USA, pričom LG rozmýšľa aj nad tým, že v niektorých krajinách by bolo možné hodinky kúpiť cez obchod Play. Samozrejme, táto možnosť u nás stále nie je sprístupnená, a tak sa budeme musieť spoliehať na to, že G Watch R si budeme môcť kúpiť aspoň v kamenných alebo internetových obchodoch.

Hodinky od LG zaujmú najmä okrúhly vzhľadom, ktorý je typický pre zariadenie Motorola Moto 360. LG upozorňuje na to, že ich hodinky sú naozaj skutočný kruh, zatiaľ čo v prípade Moto 360 ide o mierne sploštenú elipsu. Hodinky od LG ponúknu procesor Snapdragon 400, 512 MB pamäte RAM a 1,3-palcový OLED displej. Zariadenie bude poháňať batéria s kapacitou 410 mAh a hodinky budú odolné voči vode a prachu vďaka certifikátu IP67. Uvidíme, ako sa im bude dariť na trhu, kde je už niekoľko zariadení od konkurenčných výrobcov, no zatiaľ žiadne z nich nespravilo žiadny výrazný rekord v predajoch.

Zdroj: LG via Android Community

Disqus Comments Loading...