Čínsky LeTV predstavil nadupané smartfóny s USB C konektorom a výbornou cenou

Čínska spoločnosť LeTV, ktorá je podobná YouTubu či Netflixu, predstavila nové super smartfóny, ktoré zaujmú nielen svojim dizajnom, konštrukčným spracovaním, ale aj hardvérovou výbavou. Tá v ničom nezaostáva za súčasnými TOP modelmi renomovaných výrobcov, pričom cena ostáva už tradične “čínsky” na polovici. Ide dokonca o prvé smartfóny s novým reverzibilným USB-C konektorom, pri ktorom už nezáleží, akou stranou pripojíte nabíjačku či iné príslušenstvo.

LeTV One Max

Je tabletofónom v skutočnom slova zmysle. Ponúka veľký 6,33-palcový QHD displej s rozlíšením 1440 x 2560 px a výkonný procesor Snapdragon 810, ktorému sekunduje operačná pamäť RAM s kapacitou až 4 GB. Vnútorná pamäť môže mať pritom veľkosť 64 alebo 128 GB. Zahanbiť sa nedá ani fotoaparát s rozlíšením 21 Mpix, optickou stabilizáciou a duálnym dvojtónovým LED bleskom. Ten dopĺňa predná 4 Mpix ultrapixel kamera, ktorú dobre poznáme už aj z HTC smartfónov.  Batéria má pri takto veľkom zariadení s hrúbkou len 8,95 mm kapacitu 3500 mAh. Operačným systémom je Android 5.0 Lollipop s nadstavbou EUI.

LeTV One Pro

Je menším, no o nič menej zaujímavým modelom, s 5,5″ QHD displejom. Aj tu nájdete čip Snapdragon 810, ako aj 4 GB pamäte RAM a 32 GB interného úložiska. Fotoaparát má menšie, no stále viac ako postačujúce rozlíšenie 13 Mpix. Podobne ako v modeli Max, aj tu disponuje optickou stabilizáciou a duálnym LED bleskom, doplnený je o prednú 4 Mpix ultrapixel kameru. Cena za 32 GB model je pritom len 400 dolárov, za 64 GB verziu zaplatíte len o 35 dolárov viac.
LeTV One
Cenovo najdostupnejším smartfónom od LeTV je model One, ktorý má síce 5,5 palcový displej, no len s rozlíšením Full HD. Čip spoločnosti Qualcomm nahradil Mediatek Helio X10, čo je nový 8-jadrový čip s taktom 2,2 GHz. Sekunduje mu RAM sa kapacitou 3 GB a interná pamäť s kapacitou 16 GB. Ani tu nechýba 13 Mpix fotoaparát s duálnym LED bleskom a optickou stabilizáciou. Prednú ultrapixelovú kameru nahradila klasická s rozlíšením 5 Mpix, a kovové telo bolo vymenené za plast. To všetko ale za viac než zaujímavú cenu, ktorá sa pohybuje na úrovni od 240 (32GB verzia) do 270 dolárov (64 GB).
Nové smartfóny, okrem toho, že sa budú predávať v Číne, zavítajú aj na americký trh. Uvedenie smartfónov v tejto krajine sa však nezaobišlo bez mediálneho rozruchu. LeTV totižto cenovú politiku Apple prirovnal k diktatúre a nacistom. Pri nových smartfónoch sa nedá tiež poprieť podobnosť dizajnu so smartfónmi, ako napríklad s Huawei Mate 7.
Disqus Comments Loading...