VIDEO | Lenovo uvádza na Slovensku do predaja 4 nové smartfóny

Lenovo nám dnes na tlačovej konferencii predstavilo štyri smartfóny, ktoré budú v priebehu apríla už dostupné aj na našom trhu. Zároveň oficiálne uviedlo aj ich ceny.

Lenovo A7000

Novinka z MWC 2015 Lenovo A7000 – model je určený pre ľudí, ktorí uprednostňujú multimédiá – je ako prvý na svete vybavený audio technológiou Dolby Atmos, ktorú si však naplno užijete len za pomoci slúchadiel. Aby sa vám multimediálny obsah i dobre prezeral, nechýba tu 5,5-palcový HD IPS displej a vo vnútri sa o výkon stará 8-jadrový procesor MediaTek. Pamäť RAM má 2GB a kapacita vnútorného úložiska je 8GB s možnosťou rozšírenia o microSD. Výbava pokračuje v podobe dual SIM, konektivity LTE a fotoaprátu s rozlíšením 8 mpix (vzadu) a 5 mpix (vpredu). Batéria má kapacitu 2900 mAh a smartfón na Slovensku zoženiete od 235 eur.

Lenovo A5000

Novinkou je smartfón Lenovo A5000, ktorý disponuje 5-palcovým IPS displejom s HD rozlíšením. Zaujímavosťou je však kapacita batérie v podobe 4000 mAh, čo by malo zaručiť (za určitých podmienok) až 3-dňovú výdrž. Tiež disponuje funkciou Quick Charge a na 100% by sa tak mala batéria nabiť do 3 hodín. Výbava ďalej spočíva v 4-jadrovom procesore s taktom 1,3 GHz a operačný systém tvorí Android 4.4 KitKat. Komponenty sú pokryté nanocoating krytím, ktoré sa postará o to, aby smartfón ustál i dážď, či skrátka určitú mieru vlhkosti. Do výbavy patrí ešte dual SIM a konektivita LTE. Cena zariadenia bude 159 eur.

Lenovo P90

Smartfón Lenovo P90 obsahuje displej s veľkosťou 5,5 palca a rozlíšením Full HD. Je to zároveň prvý telefón na Intel platforme – ide o procesor Intel Atom Z3560. Nachádza sa tu tiež batéria s poriadnou kapacitou 4000 mAh a smartfón prichádza v pogumovanom prevedení zadného krytu. Operačným systémom je Android 4.4.4 KitKat s nadstavbou Vibe UI. Zadný 13 mpix fotoaparát má (hardvérovú) optickú stabilizáciu a predný selfie fotoaparát má rozlíšenie 5 mpix. Nechýba 32 GB pamäť, konektivita LTE a jeho cena je 325 eur.

Lenovo S60

Ďalším smartfónom je Lenovo S60, ktorý je akoby menším bratom kovového smartfónu S90. Prichádza však, na rozdiel od neho, v plastovom prevedení. Ponúka pekný dizajn aj lepšiu cenu 219 eur. IPS displej má uhlopriečku 5 palcov a HD rozlíšenie a vo vnútri sa nachádza procesor Snapdradgon 410. Sekundujú mu 2 GB RAM a tiež je tu možnosť pridať microSD (čo v S90 nebolo). Smartfón disponuje aj technológiou dual SIM, nechýba LTE a fotoaparáty majú rozlíšenie 13 mpix (zadný) a 5 mpix (predný). Stretneme sa s ním od polky apríla.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk
Disqus Comments Loading...