Google CEO Larry Page sa vyjadril na niekoľko tém, spomenul aj Apple

Larry Page je známy svojimi, niekedy kontroverznými, vyjadreniami. Ako jeden z predstaviteľov spoločnosti, ktorá patrí ku špičke technologického sveta, môže častokrát komentovať a vyjadrovať sa k témam, ktoré rezonujú vo svete informačných technológií. V exkluzívnom rozhovore pre CNN Fortune sa vyjadril na niekoľko tém, mimo iného aj na okraj spoločnosti Apple. Tu spomenul fakt, že obe spoločnosti sú rozdielne vo svojich obchodných modeloch a odlišných prístupoch ku koncovým používateľom.

Podľa vyjadrenia Larryho Pagea, Google začínal s obchodným modelom, kde až 70 % tvorila reklama, 20 % percent pozornosti bolo venovaných aplikáciám a investície do noviniek tvorili len 10 %. Tento model pretrváva až dodnes.

Na okraj spoločnosti Apple sa vyjadril, že “občas“  si celkom dobre rozumeli so Steveom Jobsom a Apple ostáva naďalej „konkurenčným partnerom“, s ktorým súperia, no z časti je to „show“.  Istým spôsobom vyjadril aj kritiku k terajším postupom Apple, no pripustil, že nemôže predpokladať, ako sa situácia bude vyvíjať o dva alebo tri roky.

Otázka na prípadný prístroj Motorola Nexus bola zodpovedaná dosť vyhýbavo, no do budúcnosti nebol tento počin vylúčený. „Myslím si, že spoločnosť Motorola vlastníme na tento počin príliš krátko,“ dodal Larry Page. „Dôležité je načasovanie softvéru a všetkých zmien v hardvéri.“

Riadenie spoločnosti komentoval Larry Page nasledovne: „Ak sa na niekoho pozriete, vidíte to, čo robí teraz a to nie je to, čo bude o dva alebo tri kroky ďalej.“

O ambíciách a budúcnosti sa Larry Page vyjadril, že potenciál spoločnosti je využitý zatiaľ na jedno percento toho, kde by chcela spoločnosť byť. Sťažoval sa na nedostatok ľudí, ktorí by boli zameraní na plány spoločnosti Google o veľkej zmene a zároveň vyjadril pocit zodpovednosti za túto zmenu a jej realizovanie.

„Časť z toho čo sa snažím urobiť, je brať Google ako prípadovú štúdiu a uskutočniť  naše ambície tak, aby by sme boli schopní vytvárať viac pozitívnych a technologických zmien vo svete. Mám hlboký pocit, že ani z ďaleka nie sme tam, kde by sme mali byť,“ dodal na záver Larry Page na okraj vyhliadok spoločnosti Google do budúcnosti.

Zdroj, foto: CNN Fortune

Disqus Comments Loading...