Kingston predstavil USB flash disk s najväčšou kapacitou na svete

Doby, kedy ste so sebou nosili USB flash disky s kapacitou v jednotkách či desiatkách gigabajtov sú už nenávratne preč. Na trh sa totiž postupne začínajú dostávať disky, ktorých kapacita plnohodnotne zastúpi aj klasické 3,5″ či 2,5″ alternatívy. Dôkazom toho je aj nová flashka od Kingstonu, ktorý predstavil svetu 2TB DataTraveler Ultimate GT.

Dáta v pamäti sú chránené odolnejším kovovým telom, ktoré znesie drsnejšie zaobchádzanie a extrémne pracovné teploty od -25°C do +60°C. O prenos  sa stará USB 3.0. USB C konektor tu však nenájdete. Presné údaje o rýchlosti použitých pamätí zatiaľ nie sú k dispozícii a vieme len toľko, že Kingston bude DataTraveler Ultimate GT predávať vo verzii s kapacitou 1 alebo 2 TB. Jeho rozmery sú pri tejto kapacite stále veľmi kompaktné – 72mm x 26,9mm x 21mm.

Samozrejme, Kingston zatiaľ neprezradil, koľko bude jeho nový USB flash disk stáť. Vzhľadom na rekordne veľkú kapacitu sa však dá očakávať, že nebude lacnou záležitosťou. Dostupný by mal byť od februára tohto roka.

Zdroj: theverge

Disqus Comments Loading...