Jet: Konkurencia pre Google Glass od Racon Instruments

Zdá sa, že Google Glass majú ďalšieho vážneho konkurenta. Kanadská technologická spoločnosť  Recon Instruments, známa najmä pre výrobu  heads-up displejov pre športovcov, predstavila totižto prototyp HUD okuliarov nazývaných Jet. Na trhu by sa mali objaviť už koncom tohto roka.

Okuliare sa svojim tvarom výrazne odlišujú od tých vyrobených spoločnosťou Google. Namiesto optického hranola umiestneného navrchu, sa Racon Instruments rozhodol pre klasický LCD, ktorý je situovaný v spodnej časti zorného poľa. Okuliare sú vybavené dvojjadrovým procesorom, HD kamerou, GPS, Bluetooth 4.0, WiFi a technológiou ANT+, ktorá slúži na prepojenie napríklad so športovým príslušenstvom, ako sú merače srdcového tepu alebo rýchlosti. Súčasťou technických parametrov okuliarov je aj celá sada senzorov, ktoré zahŕňajú akcelerometer, gyroskop, altimeter, magnetometer a teplomer. Na ovládanie je možné použiť dotykový touchpad.

Spoločnosť sa chce pri okuliaroch odlíšiť aj možnosťou výmeny skiel a ovládaním cez Blluetooth. Okuliare fungujú s operačným systémom Android Jelly Bean a Racon Instruments vydá aj SDK zameraný na tvorbu HUD-optimalizovaných aplikácií.

Zdroj: Androidpolice

Disqus Comments Loading...