V japonskom hoteli budú čoskoro asistovať roboty

V Japoonskom meste Nagasaki je už pár rokov park s názvom Huis Ten Bosch, ktorý prezentuje zmenšeniny starých a známejších holandských budov. V lete však v rámci tohto komplexu plánujú otvoriť hotel, v ktorom bude pracovať 10 humanoidných robotov.

Hotel s názvom Henn-na Hotel v zábavnom parku v Nagasaki bude mať 72 izieb s cenovkou od 60 dolárov na deň. Roboty budú schopné rozprávať plynule čínsky, japonsky, kórejsky a anglicky, no okrem toho budú vedieť zareagovať aj na reč tela a nadviazať očný kontakt. Ich úlohou bude napríklad registrácia hostí, príprava kávy, dodávanie bielizne. Nezľaknú sa však ani nosenia batožiny a čistenia izieb. Pri výkone služby ich majú kontrolovať ľudia – teda aspoň zatiaľ.

“V budúcnosti by sme mali radi viac ako 90% hotelových služieb prevádzkovaných robotmi,” povedal na tlačovej konferencii Hideo Sawada, prezident Huis Ten Bosch.

Hotel majú otvoriť už 17.júla tohto roku a roboty nebudú jedinou futuristickou zaujímavosťou. Hostia by napríklad mali otvárať svoje izby pomocou softvérou na rozpoznávanie tváre a kúrenie v izbách bude nastavené na monitorovanie prítomnosti ľudského tela. Automaticky, po rozoznaní prítomnosti ľudí sa tak spustí. Skrátka, inteligentná domácnosť na sasový spôsob.

Zdroj: theverge.com

Disqus Comments Loading...