Nový Huawei P9 bude mať duálny fotoaparát a USB-C. Potvrdzujú to fotografie

Huawei na MWC v Barcelone tento rok neukázal žiadne veľké novinky, tie si necháva na neskoršie. A hoci nevieme kedy to presne bude, podľa stupňujúcej sa frekvencie únikov informácií môžeme predpokladať, že by sa tak mohlo stať už v tomto alebo budúcom mesiaci. Spoločnosť by v tomto časovom horizonte mohla svetu ukázať novú vlajkovú loď Huawei P9, ktorá sa aktuálne objavila hneď na niekoľkých fotografiách. Tie potvrdzujú viaceré špecifikácie zariadenia, resp. zariadení.

Podľa VentureBeat bude nový Huawei P9 dostupný až v štyroch rôznych variantoch, vrátane prémiovej verzie s novým procesorom Kirin 955 a 4GB RAM. Lacnejší P9 bude disponovať čipom Kirin 950 a 3GB RAM. Obidva by mali mať však rovnako veľký displej s uhlopriečkou 5,2-palca a rozlíšením Full HD. K dispozícii budú ale aj modely podobné smartfónu P8 Lite a chýbať nebude ani Max verzia smartfónu s väčším displejom.

Zaujímavosťou fotografií je aj to, že potvrdzujú prítomnosť duálneho fotoaparátu, ktorý by mal prísť s rozlíšením 12 Mpix a optikou Leica. Zo spodnej strany tu môžeme vidieť USB-C konektor, no a samozrejmosťou je tiež kovové unibody telo, ktoré sa svojim vzhľadom bude podobať na minuloročný model.

Nový Huawei P9 ponúkne aj snímač odtlačkov prstov na zadnej strane, ako aj Android Marshmallow. Batéria by mala mať kapacitu až 3900 mAh, čo je v prípade takto tenkého profilu pomerne veľká hodnota. Je preto otázne, či nejde o údaj pre verziu Max, ktorá by mala mať aj väčší displej.

 

Disqus Comments Loading...