Huawei Nova, Nova Plus a MediaPad M3 – čínske novinky z IFA 2016 | NAŽIVO

Spoločnosť Huawei si na nemeckú výstavu IFA 2016 priniesla hneď 3 nové zariadenia, ktoré pred našimi očami predstavila. Najviac nás zaujali dva nové smartfóny Huawei Nova Huawei Nova Plus. Tie budú doplnené aj o nový tablet Huawei MediaPad M3, ktorý ponúkne 8,4-palcový displej. Nové smartfóny aj tablet sú zamerané najmä na mladých ľudí, čo dokazuje aj údaj o výdrží batérie, ktorú Huawei demonštroval na hraní hry Pokémon Go.

Nový Huawei Nova ponúka 5-palcový Full HD displej, procesor Snapdragon 625 vyrobený 14 nm procesom, 3 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäte. Okrem toho v jeho výbave nájdete aj 12 Mpix hlavný a 8 Mpix predný fotoaparát. Novinka má batériu s kapacitou 3025 mAh a nabíja sa cez USB-C konektor. Operačným systémom je Android 6.0 Marshmallow s najnovšou verziou nadstavby výrobcu EMUI 4.1. Cena tohto modelu je určená na 399 EUR a zariadenie bude za túto sumu predávané v 50 krajinách sveta.

Väčší z dvojice smartfónov – Huawei Nova Plus – ponúka displej s uhlopriečkou 5,5 palca. Jeho výbava je totožná s menším súrodencom, avšak ponúka väčšiu batériu, a to až s kapacitou 3340 mAh. Oba smartfóny majú čítačku odtlačkov prstov v zadnom kryte. Cena tohto smartfónu je stanovená na 429 EUR.

Huawei nova a Huawei nova plus sú vďaka perfektnému výkonu, štýlovému dizajnu a pokročilým fotografickým funkciám ideálnymi smartfónmi pre generáciu zákazníkov, pre ktorú je šikovný mobilný telefón nevyhnutnou súčasťou života,” uviedol Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Najnovší tablet spoločnosti Huawei nesie označenie MediaPad M3 a je nástupcom rovnomennej modelovej rady. Jeho displej má uhlopriečku 8,4 palca a ponúka rozlíšenie 2560 x 1600 bodov. Poháňa ho vlastný procesor spoločnosti – Kirin 950 (4 x Cortex A72 @2,3 GHz & 4 x Cortex A53 @ 1,8 GHz) a 4 GB RAM. Obe kamery, predná aj zadná, ponúkajú rozlíšenie 8 Mpix. Kapacita vnútornej pamäte bude 32 alebo 64 GB a tablet bude dostupný vo verzii Wi-Fi aj LTE. Jeho batéria má kapacitu 5100 mAh a operačným systémom je rovnako Android 6.0 Marshmallow s EMUI 4.1. Výhodou tohto tabletu, ktorý je určený hlavne na konzumáciu multimédií, budú aj kvalitné reproduktory a audio od spoločnosti Harman. Tento tablet bude dostupný na zahraničných trhoch za cenu 349 EUR (32 GB + Wi-Fi), 399 EUR (64 GB + Wi-Fi alebo 32 GB + LTE) alebo 449 EUR (64 GB + LTE) a nie je známe, či príde aj na náš trh.

„Predstavenie MediaPad M3 stavia na skúsenostiach značky Harman Kardon a výkonnej technológii, ktoré spoločne dokážu znovuobjaviť možnosti zvuku v tabletoch,“ uviedol Richard Yu, CEO spoločnosti Huawei Consumer Business Group. „Tým, že sa zameriavame na ďalšie pokroky v kvalite zvuku a multimédiách, môžeme konštante zvyšovať latku kvality a plniť tak naše záväzky voči náročným očakávaniam používateľov,“ dodal Richard Yu.

Okrem toho spoločnosť Huawei ukázala svetu aj dve nové varianty svojej vlajkovej lode Huawei P9 v sýto červenej a modrej farbe. Tie by sa mali predávať za cenu 549 EUR.

Náš tip
Všetky články z výstavy IFA 2016 v Berlíne nájdete na tomto odkaze

FOTOGALÉRIA | Huawei Nova, Huawei Nova Plus a Huawei MediaPad M3

Za pozvanie na konferenciu IFA 2016 ďakujeme spoločnostiam Lenovo a Samsung.

Disqus Comments Loading...