Teaser na Huawei Mate 10 naráža na “fail” iPhonu X

Podľa OEM (original equipment manufacturer; výrobca, ktorého výrobok je predávaný pod inou značkou, pozn.red.) bol v poslednom čase zaznamenaný skutočne vysoký rast výroby a predaja smartfónov. Môže to znamenať, že súperenie na trhu medzi smartfónovými gigantmi bude naďalej vzrastať.

Nie je prekvapujúce, že OEM výrobcovia priamo porovnávajú svoje najnovšie modely s inými a poukazujú na rôzne chyby a nedostatky produktu, ktoré si možno bežní používatelia nemusia všimnúť. Niečo takéto sme si mohli všimnúť vlani, keď sa spoločnosť Samsung trápila s poruchovými batériami na svojom Galaxy Note 7. Presne v tom čase vydala Motorola video reklamu, ktorá tvrdila, že ich batéria nebude vybuchovať ako tá v Galaxy Note 7. Pochopiteľne priame pomenovanie Note 7 nebolo spomenuté, avšak z načasovania reklamy bolo jasné, že práve Note 7 je cieľom.

Paródia aj na iPhone X

V súčasnosti sa zdá, že spoločnosť Huawei podobne sparodovala novo predstavený iPhone X. Kto z vás sa doposiaľ vyhol víru vtipných obrázkov na účet Apple prúdiacich po sociálnych sieťach, pripomenieme si situáciu z minulého týždňa, kedy bol oficiálne uvedený na trh už spomenutý iPhone X. Viceprezident pre softvérové inžinierstvo spoločnosti Apple, Craig Federighi, sa až dva razy pokúsil odomknúť displej na základe rozpoznania jeho tváre, tzv. funkcia Face ID. Pri svojich pokusoch bol však neúspešný, čo okamžite spustilo vlnu výsmechu z radov nepriaznivcov Applu. Pri treťom pokuse o niekoľko minút neskôr napokon uspel, no konkurencia už stihla rozšíriť “reči” o nespoľahlivosti ich technológie.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Po pripomenutí minulotýždňovej situácie sa môžme vrátiť k paródii zo strany Huawei na účet nového iPhonu. Spoločnosť totiž 16. októbra predstaví nový produkt Mate 10. Pri tejto príležitosti vydali video, v ktorom sa kreslený klaun snaži identifikovať pomocou Face ID, avšak identifikácia zlyhá. Klaun je inštruovaný skúsiť to znovu. Asi každý vie, na čo Huawei videom naráža.

Krátky klip je ukončený hashtagom s nápisom “skutočný AI telefón”. Pod ním je dátum 16. október, ktorý indikuje dátum predstavenia Mate 10. Celé video môžte vidieť na Facebookovej stránke Huawei.

Spustia tieto jednoznačné narážky ešte väčšie “boje” a súťaživosť medzi konkurenčnými spoločnosťami na trhu smartfónov?

Zdroj: gizmochina

Disqus Comments Loading...