HTC U (Ocean) nemá na renderoch žiadne tlačidlá. Ovládať sa má dotykmi

HTC U, ktorý má byť novou vlajkovou loďou spoločnosti, sa objavil na sérii nových renderov. Tie odhaľujú dizajn zariadenia zo všetkých možných uhlov a odhaľujú to, čo sme tušili už nejakú dobu. Nové obrázky však zatiaľ nie sú 100% odrazom toho, ako bude novinka vyzerať. V správach, ktoré sa objavujú na internete sú totižto isté nezhody.

HTC U, známy tiež pod kódovým označením Ocean, na nových snímkoch potvrdzuje, že novinka bude ovládaná za pomoci gest a dotykov. Bočné hrany zariadenia majú totižto v tomto prípade fungovať ako dotykové plochy, pomocou ktorých môžete ovládať smartfón. Doteraz sa hovorilo o možnosti ovládať všetky základné funkcie telefónu, ktoré by inak vykonávali tlačidlá. Objavili sa však už aj prvé informácie o tom, že HTC U bude mať tlačidlá a tie doplní ovládanie pomocou tzv. edge senzoru.

Edge senzor by mal byť zakomponovaný priamo do rámu zariadenia, a to v spodnej časti. Reagovať by mal na stlačenie telefónu v ruke – krátke alebo dlhé. Zatiaľ však nepadla zmienka o tom, že rám bude reagovať aj na dotyky a posun prsta po hrane. Odhalenie všetkých funkcií tak bude zrejme predmetom až samotnej tlačovej konferencie, na ktorej HTC novinku predstaví.

Nový smartfón od HTC by inak mal ponúknuť celokovový rám a zdá sa, že ostane verný aj novému dizajnovému jazyku z HTC U Ultra a U Play. Zadná strana sa tak zdá byť pokrytá odolným sklom. Čo sa špecifikácií týka, tými by mal HTC U patriť do prvej ligy. Vybavený bude teda 5,5-palcovým QHD displejom, procesorom Snapdragon 835, 64GB internou pamäťou či 3000 mAh batériou. Chýbať by nemala ani 4GB alebo 6GB operačná pamäť RAM či 12 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou. Android 7.0 Nougat je samozrejmosťou.

Predstavenie by malo prebehnúť ešte tento mesiac s tým, že HTC U pôjde do predaja už v priebehu mája. Už teraz sme zvedaví na cenovku, za ktorú sa bude predávať.

Zdroj: gizmochina

 

Disqus Comments Loading...