HTC One M9 si v teste DxOMark vyslúžil predposledné miesto

Najnovší test fotoaparátu portálu DxOMark poslal HTC One M9 na posledné priečky rebríčka najlepších fotomobilov na trhu. Konkrétne sa umiestnil na 22. priečke tesne pred minuloročný One M8 a na bodovo rovnakú úroveň ako Amazon Fire Phone. Nejde teda o výsledok, ktorý by si HTC prialo, a to z jednoduchého dôvodu. Jednou z hlavnou vecí, ktoré mal taiwanský výrobca oproti minuloročnému modelu vylepšiť bol totižto fotoaparát. Ten síce získal vyššie rozlíšenie, no chýba mu napríklad optická stabilizácia a lepšie softvérové spracovanie obrazu.

DxOMark fotoaparát HTC One M9 podrobne hodnotí na svojich stránkach. V skratke však uvádza, že jeho hlavnými výhodami sú napríklad dobre farebné podanie, detaily a zaostrovanie pri jasnom svetle, ako aj dobrá redukcia šumu, či presný autofokus. Ako hlavné mínusy uvádza fotenie v noci, nepresné vyváženie bielej, stratu ostrosti v okolí hrán, chýbajúcu stabilizácia videa a iné. Pred M9 sa umiestnili aj staršie smartfóny, ako LG G2, iPhone 5, Samsung Galaxy S4, či Sony Xperia Z2 a Z3. Rebríčku momentálne kraľuje Samsung Galaxy S6 Edge.

 

Otázne teda aj naďalej ostáva, kedy sa HTC poučí zo svojich chýb a predstaví vlajkovú loď, ktorá bude naozaj konkurencieschopná aj v oblasti fotoaparátu. Už One M7 nepodával práve najlepšie výkony, a to isté platilo aj o M8. HTC One M9 mal priniesť zmenu, ktorá sa ale nedostavila. Zachráni česť HTC nový HTC One M10? To uvidíme až na budúci rok.

Náš tip
RECENZIA | HTC One M9: Skôr evolúcia ako revolúcia

Zdroj: dxomark

Disqus Comments Loading...