HTC One A9 je tu! Pochváliť sa môže snímačom odtlačkov, hliníkovým telom aj cenou

HTC dnes predstavilo nádejnú novinku, nový smartfón HTC One A9. Informácie o ňom prenikali na verejnosť už nejaký čas a už niekoľko týždňov sme vedeli, čo taiwanský výrobca asi chystá. Skutočne, tak ako sme predpokladali, HTC odhalilo smartfón s dizajnom, ktorý sa nápadne podobá na iPhone. Výrobca však šikovne vyzdvihol prvky, ktoré na iPhone nenájdete, či to, že viaceré krivky a tvary používal už aj v starších modeloch.

HTC One A9 môže  skutočne zaujať, a to nielen svojim dizajnom alebo hardvérovou výbavou, ale najmä pomerom ceny a výkonu. Predávať sa má za 399 dolárov, za ktoré dostanete dobre vyzerajúci smartfón s 5-palcovým Full HD OLED displejom, ktorý chráni odolné sklo Gorilla Glass 4. Samozrejmosťou je aj novšia generácia procesora Snapdragon 617, či 2 alebo 3 GB operačnej pamäte RAM, ktorej veľkosť závisí od pamäťovej varianty telefónu. Pri 32 GB modeli tak získate aj väčšiu RAM, zatiaľ čo pri HTC One A9 so 16 GB vnútorným úložiskom sa budete musieť uspokojiť s 2 GB. Obidve konfigurácie ale podporujú pamäťové karty microSD.

Ďalšou novinkou je aj použitie 13 Mpix fotoaparátu s optickou stabilizáciou a svetelnosťou f/2.0, ktorý na prednej strane dopĺňa 4 Mpix ultrapixelový selfie fotoaparát. Stereoreproduktory tu síce nenájdete, no HTC pribalilo aspoň podporu 24 bitového audio výstupu. V prípade HTC One A9 je samozrejmosťou aj snímač odtlačkov prstov, ktorý je vsadený do tlačidla Domov pod displejom. Batéria má kapacitu 2150 mAh a hoci nedosahuje takých veľkých kapacít, výrobca ubezpečuje, že vydrží rovnako dlho ako vo vlajkovom modeli HTC One M9. Navyše, podporuje aj rýchle nabíjanie Quick Charge 3.0, takže ju nabijete skutočne veľmi rýchlo.

Operačným systémom telefónu je najnovší Android 6.0 Marshmallow, ktorý výrobca doplnil o odľahčenú nadstavbu Sense. Jednotlivé funkcie HTC už dávnejšie začalo presúvať do samostatných aplikácií, takže prípadne aktualizácie majú byť veľmi rýchle. Novú verziu Androidu by mal HTC One A9 dostať vždy už do 15 dní od jej sprístupnenia na Nexusoch. Bonusom pri zakúpení je aj polročné predplatné pre Google Music zadarmo.

HTC One A9 sa bude teda predávať za 399 dolárov, a to aj v Európe. Na začiatku bude dostupný v sivej a striebornej farbe, neskôr majú prísť aj ďalšie farebné varianty, vrátane bordovej a zlatej. HTC One A9 bude na Slovensku k dispozícii od 2. novembra 2015 v ponuke operátorov Telekom a O2. Presná cena nebola zatiaľ pre slovenský trh stanovená.

Zdroj/foto: pocketnow

Disqus Comments Loading...