HTC hromadne prepúšťa. Odchádza približne 25% zamestancov

Spoločnosť HTC sa dlhodobo trápi a hoci sa jej snaží pomôcť aj taký velikán ako spoločnosť Google, bolo potrebné siahnuť k reštriktívnym opatreniam. Taiwanský výrobca mobilných technológií prepustí približne 1500 svojich zamestnancov. To je skutočne obrovské číslo a predstavuje približne štvrtinu všetkých zamestnancov.
Náš tip
HTC U12+ prichádza v rámci predobjednávok aj v lákavej farbe Flame Red | FOTO
Náš tip
HTC U12+: Telefón príliš citlivý na dotyk | RECENZIA

HTC a hromadné prepúštanie

Správu priniesla agentúra Reuters, pričom uvádza, že škrty na poli zamestnancov taiwanskej spoločnosti sú súčasťou presunu 2000 inžinierov pod krídla spoločnosti Google. Ide o súčasť dohody vo výške 1,1 miliardy dolárov, ktoré uzavreli obe spomínané spoločnosti. Tieto personálne zmeny by mali byť dokončené ešte pred mesiacom október, pričom by mali pomôcť k centralizácii vedenia dvoch segmentov – smartfónov HTC a virtuálnej reality Vive VR.

“Dnes spoločnosť HTC oznámila plány na optimalizáciu výrobných organizácií na Taiwane. Tento plán umožní efektívnejšie a flexibilnejšie riadenie zdrojov,” – hovorí vyjadrenie HTC pre agentúru Reuters.

Opatrenia prichádzajú po ďalšom negatívnom štvrťroku spoločnosti HTC. Výrobca zaznamenal za prvý kvartál tohto roka prevádzkové straty vo výške približne 170 miliónov dolárov. Pokles tržieb medziročne o 40% bol ďalším faktorom, tržby sa zastavili na hodnote 290 miliónov dolárov. Tieto výsledky boli nasledované ďalším nie veľmi pozitívnym kvartálom pre výrobcu.

Disqus Comments Loading...