HP Slate 7: Prvý Android tablet spoločnosti HP [MWC 2013][ŽIVÉ FOTO]

Spoločnosť HP vstúpila na výstave MWC 2013 po prvý krát na trh s Android tabletmi. Model HP Slate 7, ktorý dnes predstavila, má zaútočiť najmä na konkurenčný Nexus 7, oproti ktorému prináša zhruba polovičný výkon. Jedná sa o cenovo dostupný tablet, ktorý sa bude predávať približne za 130 EUR. Podľa tlačovej správy spoločnosti by sa malo toto zariadenie objaviť na americkom trhu už začiatkom apríla.

Nový tablet prichádza so 7-palcovým IPS displejom s rozlíšením 1024 x 600 pixelov. Systém Android Jelly Bean poháňa dvojjadrový procesor Cortex-A9 taktovaný na frekvenciu 1,6 GHz a pamäť RAM o veľkosti 1 GB. Multimediálny obsah budete môcť uložiť na 8GB vnútornú pamäť, no v prípade že si budete chcieť rozšíriť veľkosť úložiška, môžete využiť  microSD slot. Okrem toho ponúka zadnú 3 Mpix kameru a prednú kameru s rozlíšením VGA. Po softvérovej stránke ponúkne novú aplikáciu HP ePrint pre bezdrôtovú tlač na cestách. O kvalitný zvuk sa postará podpora BeatsAudio.

HP Slate 7 zastupuje strednú triedu Android tabletov, od čoho sa odvíjajú aj jeho hardvérové parametre. Celkový výkon by však mal postačovať na všetky bežné operácie, ktoré dnes s tabletom vykonávate. Tablet bude dostupný v oceľovej, čiernej alebo červenej farbe a jeho rám je vyrobený z ušľachtilej ocele.

Zdroj: androidcentral

Disqus Comments Loading...