VIDEO | Hound je nový hlasový asistent od SoundHound, u nás zatiaľ nedostupný

Ak by ste dnes v obchodoch s aplikáciami vyhľadali hlasových asistentov, dostali by ste viacero rôznych výsledkov. Tieto aplikácia zväčša ale ani zďaleka neponúkajú také funkcie, ako integrovaní hlasoví asistenti na jednotlivých platformách. Či už je to Google Now, Siri, alebo Cortana, hlasoví asistenti priamo z dielne vývojárov samotného operačného systému majú nad ostatnými riešeniami prevahu. Konkurenciu pre tieto nástroje teraz predstavila spoločnosť SoundHound, ktorá stojí za známou aplikáciou určenou na rozpoznávanie piesní.

SoundHound pritom patrí medzi špičku vo svojom obore a už dlhé roky poskytuje svoje služby miliónom užívateľov. V priebehu času svoje algoritmy pre rozpoznávanie hlasu zdokonaľovala a teraz ich využíva aj v inom odvetví. Tým je práve inteligentný hlasový asistent Hound, ktorý zvláda naozaj veľké množstvo pokynov. Jednoduchým hovoreným slovom viete zistiť informácie o počasí, uskutočniť hlasový hovor, poslať textovú správu, spustiť navigáciu a dokonca aj hrať interaktívne hry.

Aplikácia je výnimočná najmä v tom, že dokáže rozoznávať prirodzený jazyk a nemusíte ju ovládať iba vopred stanovenými príkazmi. Aplikácia dokonca rozozná zápor vo vete, alebo aj prístavok v súvetí. Celkovo tak ide o veľmi zaujímavú aplikáciu, ktorá má rozhodne, čo ponúknuť. V súčasnosti je ale titul v súkromnom Beta móde a testeri môžu získať prístup k aplikácii iba na pozvánku. Táto možnosť tiež platí iba pre obyvateľov USA, takže u nás si na novinku budeme musieť ešte počkať. Už teraz ale ponúka Hound veľké množstvo zaujímavých funkcií a je vidieť, že vývojári využili všetky vedomosti, ktoré získali pri dlhoročnom zdokonaľovaní aplikácie SoundHound.

Zdroj: SoundHound via Android Community

Disqus Comments Loading...