HMD predstavilo prvé NOKIA telefóny. Smart funkcie im chýbajú

Iba niečo vyše dvoch týždňov od predstavenia spoločnosti HMD ako oficiálneho výrobcu nových telefónov značky NOKIA sa na trh dostávajú prvé dva modely staro-novej legendárnej značky. Nejde ale o žiadnych konkurentov pre Android vlajkové lode. Je to presne naopak. NOKIA 150 a 150 Dual SIM sú totiž jednoduché, resp. “hlúpe” telefóny za skutočne priaznivú cenu. Majú ale rozumné funkcie a svoj účel môžu plniť bez problémov.

Oba telefóny ponúkajú klasický dizajn pre NOKIA smartfóny. Samozrejmosťou sú tlačidlá spolu s hardvérovou klávesnicou. Nechýba 2,4″ displej a funkcie ako FM rádio, MP3 prehrávač a niekoľko hier, vrátane obľúbeného titulu Snake Xenzia. Na zadnej strane sa dokonca nachádza aj fotoaparát s LED bleskom, ktorý môže slúžiť aj ako baterka. Okrem toho je telefón vybavený aj Bluetooth pripojením.

Samozrejmosťou pre tento druh telefónov je skvelá výdrž na jedno nabitie. Telefón by mal vydržať až 22 hodín hovoru a až 31 hodín v stand-by režime pri telefóne NOKIA 150 a až 25 dní pri NOKIA 150 Dual SIM. Výhodou je aj microUSB konektor, vďaka ktorému budete môcť telefón nabíjať aj nabíjačkou, ktorú máte už doma. Telefón sa začne predávať v prvom štvrťroku roku 2017 za vynikajúci cenu 26 USD, takže ide o ideálneho kandidáta pre záložný telefón či mobil pre starších používateľov.

Zdroj: Gizmochina

Disqus Comments Loading...