HMD Global, výrobca smartfónov Nokia, získal výraznú finančnú injekciu

Ako určite mnohí z vás vedia, firma HMD Global je takzvaným “domovom pre smartfóny značky Nokia”. Táto spoločnosť prednedávnom získala 230 miliónov amerických dolárov od svojich partnerov, ku ktorým sa samozrejme radia aj takí giganti ako Google či Qualcomm.

HMD Global dostalo prekvapenie v podobe množstva peňazí na svoj rozvoj

Fínsky výrobca smartfónov má pred sebou podľa všetkého dobrú budúcnosť. Tieto peniaze totiž podľa webu VentureBeat nie sú prvými, ktoré sa mobilná divízia Nokia chystá dostať. Najnovšie informácie dokonca hovoria, že hodnota firmy HMD Global nedávno presiahla hranicu jednej miliardy amerických dolárov.

Smartfón na obrázku: Nokia 9 PureView

Dnešné produkty s logom legendárnej Nokie sa vyznačujú skvelým pomerom ceny a výbavy. Tie drahšie modely taktiež disponujú fotoaparátmi s prestížnejším označením Zeiss. Pred pár mesiacmi HMD Global uviedlo svoje historicky prvé 5G zariadenie.

Reč je o smartfóne Nokia 8.3. Tá pritom vďaka peniazom od amerických gigantov rozhodne nemusí byť jedinou vo svojom segmente. Modely tejto značky sa onedlho dostanú na oči ľudí z viacerých kútov sveta, vrátane Ameriky.

Smartfón na obrázku: Nokia 8.1

Aj preto sa mnohokrát šepká, že Nokia má peknú budúcnosť ešte len pred sebou. Vzhľadom na znemožnenie čínskeho Huawei spolupracovať s ďalšími americkými spoločnosťami, ďalší výrobcovia telekomunikačnej elektroniky to teraz budú mať iba ľahšie.

To samozrejme platí aj pre HMD Global, respektíve mobilné telefóny Nokia. Tie sú očividne v úzkej spolupráci so spomínanými dvoma poprednými americkými firmami, Google a Qualcomm.

Smartfón na obrázku: Nokia 5.1

Dôvodom je aj neustále nasadzovanie operačného systému s programom Android One, čo je vlastne čistý Android priamo od Google, so zárukou pravidelnejších aktualizácií. Qualcomm potom týmto zariadeniam dodáva procesory Snapdragon, ktoré taktiež nájdeme v smartfónoch Nokia.

Smartfóny Nokia nie sú zlé, no potrebujú ešte čas

Ich terajšie modely rozhodne nie sú zlé, práve naopak. Vyzerajú veľmi pekne, teší nás prítomnosť prakticky čistého Androidu a ich kamery sú na tom taktiež veľmi dobre.

Smartfón na obrázku: Nokia 8 Sirocco

Podľa nášho názoru by však výrobca mohol zapracovať na optimalizácii systému, dostal teraz predsa poriadne veľké peniaze, vďaka ktorým to môže dokázať a prilákať na svoju pôdu omnoho viacej ľudí, hľadajúcich nový smartfón.

A čo vy? Používate smartfón s logom legendárnej fínskej značky? Pokiaľ áno, určite nám do diskusie pod článkom napíšte vaše dojmy z každodenného používania ich produktov.

Náš tip
Akcia v Google Play: Stiahnite si zadarmo tieto Android aplikácie a hry
Disqus Comments Loading...