Hackerský utok a výpadky stránky MojAndroid.sk

Posledné dva dni bojujeme s výpadkami stránky. Ako pravidelní čitatelia a návštevníci stránky ste si tento výpadok všimli, pýtate sa na nedostupnosť na našich sociálnych sieťach a v mailoch. Rozhodli sme sa preto oficiálne oznámiť, že náš web MojAndroid.sk bol napadnutý hackerským útokom, ktorý začal v utorok po 21-tej hodine. Niekoľko hodín sme sa snažili vypátrať výpadok a napraviť škody, ktoré útok spôsobil. Spoločne s tímom adminov z nášho hostingu WebSupport.sk sa nám podarilo útok zažehnať a odstrániť chybné súbory. Aj takto oficiálne by sme sa im ešte raz chceli poďakovať za pomoc a proaktívny prístup.

Momentálne je už web funkčný, no stále nachádzame niekoľko častí stránky, ktoré ešte postupne opravujeme. Tieto zmeny a opravy sa môžu prejavovať aj v menších výpadkoch počas dňa, včera sme zaregistrovali niekoľko takýchto 10 minútových situácií, kedy sa web nenačítaval a zobrazoval chyby 500, 502 a 504. Aktuálne však ostáva nefunkčné už len naše fórum, ktoré sme sa rozhodli dočasne pozastaviť.

Chceme našich čitateľov požiadať o podporu a trpezlivosť pri dolaďovaní posledných funkcií stránky, aby sme mohli opäť fungovať na 100%. Ďakujeme za pochopenie. Takéto útoky nás samozrejme nedokážu odradiť od našej ďalšej práce a ešte viac nás naštartovali k lepším výkonom :-)

Disqus Comments Loading...