VIDEO | Google Play Services 8.4 SDK prináša množstvo noviniek pre vývojárov

Vývojári Android aplikácií by sa mali mať na pozore. Google ich totiž vyzýva k tomu, aby si čo najskôr stiahli aktualizáciu pre Google Play Services SDK. Vďaka novej verzie tohto nástroja budú mať k dispozícii nové možnosti, pomocou ktorých budú vedieť lepšie propagovať svoje aplikácie a tiež získajú viac informácií o užívateľoch, ktorí si ich tituly nainštalujú.

Google Play Services 8.4 SDK teraz umožní vývojárom vytvoriť vlastné e-mailové pozvánky. Až doteraz sa vývojári museli obmedziť na preddefinované pozvánky, no vďaka novej možnosti budú schopný tieto e-maily prispôsobiť a vylepšiť podľa vlastných predstáv. Vylepšené bolo aj Player Stats API, čo poteší najmä vývojárov hier. Tí budú schopní vylepšovať hry podľa toho, aké nastavenia využívajú hráči najčastejšie.

Okrem toho pribudol aj nový nástroj, ktorý pomáha predpovedať správanie publika. Nástroj pracuje s dátami o užívateľoch a vývojárom napríklad napovie, aký spôsob platby za aplikáciu je najvhodnejší. Vývojári Android hier a aplikácií by si tak mali aktualizáciu nainštalovať čo najskôr, aby mohli začať čerpať výhody, ktoré nová verzia prináša. Google totiž sprístupňoval aplikáciu Google Play Services na zariadeniach už niekoľko mesiacov, a tak mnohí užívatelia už budú schopní čerpať výhody, ktoré novinka prináša.

Zdroj: Google via Android Community

Disqus Comments Loading...