Google mapy vylepšujú jazdu autom a pridávajú ďalšie užitočné novinky | APK

Google uvoľnil novú aktualizáciu pre aplikáciu Mapy, ktorá je dostupná vo verzii s číselným označením 9.19. Táto prináša viacero vylepšení, vrátane novej obrazovky časovej osi, vypínača zvukových pokynov navigácie a pribudol aj nový mód riadenia (Driving Mode). O všetkých novinkách píšeme viac nižšie.

Driving Mode – Jazda autom

Navigácia v Google mapách opäť dozrela a pridáva novú funkciu Driving Mode, ktorá je v slovenčine preložená ako Jazda autom. Novinka je v podstate novou verziou navigácie Google, ktorá využíva históriu navštívených miest a vyhľadávaných výrazov na webe, aby sama vedela predpovedať, kam máte asi namierené. Na základe toho vie používateľovi poskytnúť informácie o doprave a približný čas dorazenia do cieľa. Cieľom tejto funkcie je teda hlavne informovať používateľa o dopravnej situácií, prípadne navrhnúť alternatívne trasy.  Nie o tom, ako sa dostane do cieľa, do ktorého cestu už aj tak veľmi dobre pozná. Jazda autom sa spúšťa pomocou novej ikony a je potrebné ju aktivovať v nastaveniach navigácie. Nám sa po inštalácii neobjavila priamo v menu s aplikáciami, na plochu sa však dá vyviesť cez obrazovku s widgetmi. S nastaveniami to bolo už zložitejšie. Tie sa nám totižto nepodarilo zatiaľ nájsť. Google bude zrejme novú funkciu aktivovať postupne až po oficiálnom uvedení do obchodu Play.

Prepínač audia

 

Nová verzia prináša na obrazovku navigácie späť tlačidlo pre vypnutie alebo zapnutie zvukovej navigácie. Tá bola v predošlých verziách skrytá do výsuvného menu a neplnila úplne svoj účel. Teraz sa vrátila na svoje pôvodné miesto a uľahčuje vypnutie alebo zapnutie hlasových pokynov navigácie. Okrem toho, že môžete zvuky vypnúť alebo zapnúť, máte na výber aj voľbu pre ohlasovanie upozornení.

Časová os

Google pridáva novú časovú os aj do aplikácie Google mapy. Vďaka nej si teraz môžete podľa presne zvoleného dátumu pozrieť, kde ste sa v daný deň pohybovali. Samozrejme, presnosť nie je vždy najlepšia, ale máte aspoň ako takú predstavu o tom, kde ste boli a aké miesta ste navštívili. Okrem toho je história časovej osi vylepšená aj dátami z vyhľadávania v aplikáciách alebo v internetovom prehliadači. Pribudli aj fotky Google, ktoré sa zobrazia priamo na časovej osi a možnosť editovať trasu, či potvrdiť návrhy na miesta, ktoré ste pravdepodobne navštívili.

Sťahujte

Nová verzia Google máp zatiaľ nebola dostupná v obchode Play, je však možné, že Google už začal sprístupňovať alebo tak urobí už v nasledovných hodinách. Ak nechcete čakať, môžete si ju stiahnuť a nainštalovať manuálne. Odkaz na APK súbor prikladáme nižšie.

—> Stiahni Google Mapy 9.19 ARM 64bit <—

—> Stiahni Google Mapy 9.19 ARM<—

Zdroj: androidpolice

Disqus Comments Loading...