Google vylepší okuliare Google Glass dizajnom Oakley a RayBan

Inteligentné okuliare Google Glass sú vo vývoji už mnoho mesiacov. Do verejného predaja sa zatiaľ ešte nedostali, no vo svojom vlastníctve ich majú niektorí developeri, ktorí takto majú dostatok času na vývoj vlastných aplikácií alebo dokonca aj hier. Internetový gigant však už pomaly začína hľadať výrobcov pre svoj produkt, čo by mohlo znamenať, že začiatok predaja už nie je až tak vzdialený. Dnes Google totižto oznámil podpísanie dohody s Luxottica Group, teda spoločnosťou, ktorá stojí za výrobou okuliarov značiek Oakley, Ray-Ban, Vogue a ďalšími.

Luxottica je na trhu s okuliarmi veľkou rybou, je to najväčší výrobca okuliarov s 12.4% celkovým podielom na trhu. Luxottica však ovláda okrem výroby aj okolo 5000 maloobchodných predajní, vďaka čomu Google získa obrovský potenciál pri predaji. Okuliare Google Glass vďaka tomuto partnerstvu získajú aj nový vzhľad, ktorý bude spoločným dielom Googlu a Luxottica. “Luxottica vie ako vyrobiť, distribuovať a predávať skvelé produkty, ktoré ich klienti a spotrebitelia milujú” uviedol Google o výrobcovi okuliarov.

Podpísanie dohody však neznamená, že okuliare sa dostanú na do ponúk obchodov v krátkej dobe, ale je prvým krokom vedúcim k začiatku ich predaja. Samozrejme, nebol uvedený žiadny predpokladaný termín predaja ani predpokladaná cena. 

Zdroj: phonearena
Disqus Comments Loading...