Google dáva inštruktáže vývojárom aplikácií, ako ich tvoriť ešte lepšie

Spoločnosť Google sa snaží rozvíjať svoju platformu mobilného operačného systému Android rôznymi cestami. Okrem pravidelného zverejňovania kódov a vývojárskych dát, Google používa aj komerčnejšie cesty, ako sprístupniť vývojárom možnosti vývoja aplikácií pre operačný systém Android.

Všetko to začalo ešte niekedy, keď bola vydaná príručka grafického štýlu operačného sytému Android. Vtedy spoločnosť Google zverejnila grafickú pomôcku v podobe Guide Style Android, ktorá informovala o jednotlivých grafických prvkoch, vtedy najnovšieho Androidu 4.0 Ice Cream Sandwch.

Navyše, spoločnosť Google pripravuje aj pravidelný video kanál na službe YouTube.com, kde prináša novinky a inštruktážne videá z jednotlivých oblastí vývoja operačného systému Android. Na tomto kanály je momentálne viac ako 150 rôznych videí, medzi inými aj tie z udalostí Google I / O.

Ak patríte medzi vývojárov aplikácií pre platformu Android, určite by ste tento video kanál nemali obísť a celkom určite nájdete pri sledovaní videá, ktoré vám dajú nové informácie alebo vám pomôžu pri vašej vývojárskej práci.

Zdroj: Android Developers YouTube, PhoneArena

Disqus Comments Loading...