GNARBOX je externý prístroj na úpravu obrázkov a videí

Ak patríte medzi fotografických nadšencov, zrejme ste sa už stretli s problémom, ako čo najefektívnejšie upraviť fotografie a videá pri cestovaní. Vláčiť so sebou notebook väčšinou nie je najpohodlnejšie a ani veľmi praktické. Riešením je často odloženie úprav na neskôr, no ak sa chcete podeliť o fotografie priamo z dovolenky, musíte sa spoľahnúť na nejaké iné riešenie. Tým môže byť mobilná aplikácia, ktorá sa ale spolieha na výpočtový výkon vášho mobilného zariadenia. Ideálnym riešením by mohol byť GNARBOX – externý zdroj výpočtovej sily, ktorý sa pomocou vášho smartfónu postará o úpravu obrázkov a videí.

Jeho veľkou výhodou sú kompaktné rozmery, vďaka ktorým sa vám zmestí aj do vrecka a bez problémov ho môžete nosiť všade so sebou. V skutočnosti ale ide o miniatúrny počítač, ktorý v sebe ukrýva štvorjadrový procesor s taktom 2,2 GHz, 8-jadrový grafický čip, 4 GB RAM, 128 GB vnútornej pamäte, 2 USB 3.0 porty, slot na microSD karty a dokonca aj podporu pre SD karty. Na jedno nabitie by zariadenie malo vydržať 6-8 hodín a vďaka certifikácii IP67 je odolné voči vode aj prachu.

Za pomoci smartfónu zvládne GNARBOX úpravy, zálohovanie či organizovanie obrázkov. Potrebná je k tomu mobilná aplikácia, no vaše zariadenie pritom zohráva iba úlohu diaľkového ovládača a všetky operácie prebiehajú priamo v GNARBOX-e. Ide o veľmi zaujímavé zariadenie a hoci zatiaľ nie je úplne zrejmé, aké druhy úprav GNARBOX zvládne, určite v sebe skrýva množstvo potenciálu. Aktuálne si ho na portáli Kickstarter môžete predobjednať za 149 USD, no pri začiatku oficiálneho predaja bude cena tohto zariadenia 249 USD. Vývojári projektu už dávno prekonali požadovanú sumu a vyzbierali niekoľkonásobne viac, takže všetko nasvedčuje tomu, že prví zákazníci by zariadenie mali obdržať v stanovenom termíne, ktorým je marec budúceho roku.

Zdroj: Kickstarter via Android Authority

Disqus Comments Loading...