Geeksphone Revolution je prvým smartfónom s dualbootom Androidu a Firefox OS

Príbeh zariadenia Geeksphone Revolution sledujeme už dlhšiu dobu. Španielsky výrobca o sebe dal vedieť ešte minulý rok, keď len s obrysom svojho zariadenia prezradil, že pôjde o prvý smartfón s dualbootom Androidu a systému Firefox OS. Dnes, hoci fotografiu nevydal priamo Geeksphone, už vieme ako tento smartfón vyzerá. Okrem toho dopĺňame aj ďalšie špecifikácie a zaujímavosti, ktoré stoja rozhodne za prečítanie.

Hoci nie je Geeksphone Revolution high-end smartfón, ktorý by patril medzi špičku na trhu, ide o rozhodne zaujímavé zariadenie. Poháňa ho 2-jadrový procesor Intel Atom Z2560 taktovaný na 1,6 GHz frekvencii a dostupný je aj 4,7-palcový qHD displej s 960×540 bodmi a 2000 mAh batéria, ktorá toto zariadenie bude napájať. Ďalšie špecifikácie nie sú známe, no známy je fakt, že to toto zariadenie prináša ako prvé na svete dualboot Androidu a Firefox OS. Je len na používateľovi, ktorý systém si nastaví ako “štartovací” a kedykoľvek môže poradie OS zmeniť a zariadenie iba reštartovať.

Takto vyzerajú smartfóny Geeksphone so systémom Firefox OS.

Keď sa však lepšie pozrieme na systém Firefox OS, zistíme, že pre bežných používateľov nemusí byť vôbec zaujímavým. Jeho štruktúra a funkcie totižto Androidu nesiahajú zatiaľ ani po päty, a tak je tento mobilný OS zaujímavý nanajvýš pre developerov aplikácií, prípadne geekov, ktorí by sa jeho prítomnosťou vo svojom zariadení chceli pochváliť. Ak patríte do jednej z týchto spomínaných skupín používateľov, pripravte si svoje peňaženky a pevné nervy. Geeksphone Revolution by mal byť predstavený ešte tento rok, no nepoznáme ani dátum predstavenie, ani jeho cenu. Tá by však mala byť viac než priaznivá a pri zhodnotení špecifikácií by sme ju odhadovali na sumu 200-300 USD. Pevne veríme, že sa toto zariadenie dostane aj na náš trh, nakoľko je Geeksphone európskou značkou a akonáhle sa tak stane, budeme vás o tom informovať.

Zdroj: CultOfAndroid

Disqus Comments Loading...