Fujitsu pripravuje výkonný smartfón. V AnTuTu získal 25-tis. bodov

Hoci produktové portfólio japonskej spoločnosti Fujitsu zahŕňa aj zariadenia s operačným systémom Android, v segmente smartfónov zatiaľ neponúka žiadny model, ktorý by mohol súperiť s dnešnými high-end zariadeniami, akými sú napríklad Samsung Galaxy S4, HTC One alebo Sony Xperia Z. To by sa mohlo v neďalekej budúcnosti zmeniť. V databáze populárnej aplikácie AnTuTu, slúžiaca na meranie výkonu mobilných zariadení, sa totižto objavili výsledky testov neznámeho smartfónu od spomínanej spoločnosti, ktorý zaznamenal skóre presahujúce hranicu 25 000 bodov.

Spomínaný model vystupuje pod označením FJDEV001 a s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná len o zariadenie, ktoré sa v súčasnej dobe nachádza zatiaľ len vo vývoji (DEV001). Smartfón je podľa výsledkov vybavený najnovšou verziou Androidu 4.2.2 Jelly Bean a ponúka bližšie nešpecifikovaný 1,7 Ghz SoC z radu Snapdragon, od spoločnosti Qualcomm. Okrem toho by mal disponovať 12 Mpx fotoaparátom na zadnej strane. Toto zariadenie zaznamenalo v aplikácii AnTuTu skóre 25 458 bodov, čím ponuka výkon podobný so spomínanými high-end zariadeniami. Galaxy S4, ktorú máme momentálne v redakcii zaznamenala 24 920 bodov.

Pripravovaný smartfón by sa mal objaviť v ponuke najväčšieho japonského operátora NTT DoCoMo, no zatiaľ sa nevie, či sa dostane aj na európsky trh. Fujitsu predstavil v posledných riešeniach aj snímač odtlačku prstov, ktorý je zaujímavý najmä pre podnikových zákazníkov. Predpokladáme, že spoločnosť bude pokračovať v tomto trende a dúfame, že sa dostane aj do našej krajiny.

Zdroj: phonearena

Disqus Comments Loading...