FitBit predstavil trojicu nositeľných zariadení

Spoločnosť Fitbit je najväčším hráčom na poli tzv. trackerov, teda nositeľných zariadení, monitorujúcich aktivity a zdravotný stav používateľov. Patrí jej približne 70% tohto trhu a svoju pozíciu si chce upevniť aj vďaka trom novým zariadeniam.

FitBit Charge

Táto novinka je jedinou z troch predstavených, ktorá je dostupná už od dnešného dňa. Okrem štandardných funkcií ako počítanie krokov, spálených kalórií, merania vzdialenosti či počtu zdolaných schodov dokáže na vstavanom OLED displeji zobraziť čas, aktuálne štatistiky používateľa a aj číslo volajúceho (pri spárovaní so smartfónom). Samozrejme, dá sa prepojiť s FitBit aplikáciou, v ktorej sú k dispozícii podrobnejšie štatistiky. Charge má tiež vodeodolné telo, ponúka výdrž sedem dní na jedno nabitie a objednať sa dá za 129, 95 dolára.

FitBit Charge HR

Tento vyšší model dokáže merať aj srdcový tep, z toho teda pochádza skratka HR – heart rate. Charge HR dokáže merať tep automaticky a kontinuálne aj počas športovania. To je veľká výhoda oproti niektorým inteligentným hodinkám, u ktorých je potrebné takéto meranie aktivovať a používať sa dá len v pokoji, nie pri pohybe. Na druhej strane, takéto kontinuálne meranie je náročnejšie na batériu a Charge HR má tak uvádzanú výdrž len na úrovni piatich dní. Toto zariadenie by sa do predaja malo dostať začiatkom r. 2015 za cenu 149,95 dolára.

FitBit Surge

Posledné predstavené zariadenie sú vlastne inteligentné hodinky. Ponúkajú všetko čo Charge a Charge HR, ale navyše sú vybavené podsvieteným LCD displejom a majú niekoľko senzorov – gyroskop, akcelerometer, digitálny kompas, senzor okolitého svetla a GPS. Keďže sa jedná o komplexnejšie zariadenie ako predchádzajúce dve, dokáže pri spárovaní so smartfónom zobrazovať textové správy, dá sa ním ovládať hudba a nechýba ani zobrazenie čísla volajúceho. Výdrž je rovnaká ako u Charge, teda 7 dní. Na trh sa dostane začiatkom roka 2015 za cenu 249,95 dolára.

Väčšina Android fanúšikov zrejme uprednostní zariadenia s Android Wear, ale aj tieto nositeľné zariadenia od FitBit si určite nájdu svojich priaznivcov. Výhodou môže byť napríklad výdrž batérie, keďže 5 až 7 dní je podstatne viac než 1 až tri dni, čo je typická výdrž väčšiny nositeľných zariadení.

Zdroj: androidandme.com

Disqus Comments Loading...