Super AMOLED displej Samsungu Galaxy S4 porovnaný s Galaxy S III, Note II a Xperiou Z

Len pred pár minútami predstavila spoločnosť Samsung svoju novú vlakovú loď s názvom Galaxy S4. Okrem výkonného hardvéru tento smartfón prichádza aj so Super AMOLED displejom. Nová vlajková loď tak prinesie rovnakú technológiu, ako jej predchodca, avšak s viacerými vylepšeniami. Aby toho nebolo dosť, niekoľkým zahraničným stránkam sa podarilo už teraz získať informácie o novom Super AMOLED displeji, ktorý stihli porovnať aj so zariadeniami ako Galaxy S III, Note II a konkurenčnou Xperiou Z.

Nový 5-palcový Full HD displej v Samsungu Galaxy S4 ponúkne lepšie spracovanie farieb, jemnejšie zobrazenie detailov a vylepšenú technológiu Super AMOLED, ktorá bezpodmienečne poráža konkurenciu. Nižšie nájdete niekoľko príkladov, v čom je Super AMOLED displej lepší ako iné technológie. Z ďalších predností a noviniek musíme spomenúť napríklad  schopnosť snímať dotyky aj cez rukavice.

Subpixelová matica Galaxy S IV porovnaná s Note II a Galaxy SIII

Displej Galaxy S IV-ky bude disponovať špeciálnou PenTile maticou, ktorá prichádza s bohatšou zelenou položkou. Očiam to však navodzuje pocit, že všetky pixely sú rovnakej veľkosti, čím Samsung docieli jemnejšie vykreslenie detailného obsahu. Šesťuholníkové rozloženie pixelov má za následok aj krajšie podanie farieb.

Podanie farieb v porovnaní s S III, Note II a Xperiou Z

Cieľom spoločnosti Samsung je priniesť na trh (aj do budúcnosti) zariadenia s vyššou hustotou PPI (pixelov na palec štvorcový), pričom však chce zachovať čo najväčšiu energetickú úsporu zariadenia. Galaxy S4 bude prvým smartfónom s touto technológiou.

Hoci Samsung s novým Super AMOLED displejom takmer v každom parametri poráža konkurenciu, jedna kategória mu vraj nepatrí. Ide o jas displeja, v ktorom má na vrch vlajková loď spoločnosti Sony – Xperia Z. Oproti ostatným zariadeniam však ponúka Galaxy S4 detailnejší a krajšie podaný obraz vo všetkých farebných škálach.

Sivá škála displejov v porovnaní s Galaxy S IV Super AMOLED displejom

Bude Samsung so svojím novým 5-palcovým SUper AMOLED displejom v Galaxy S4 porážať v zobrazovaní dát konkurenciu aj v reále? Uvidíme, keď sa dostane do rúk expertom, ktorí si na tento displej určite dobre posvietia. Dovtedy je tento displej kráľom len an papieri.

    

 

Zdroj: IT168 via GSMArena

Disqus Comments Loading...