Spoločnosť Cyanogen končí, Cyanogenmod bude pokračovať ako Lineage OS

Po 31. decembri spoločnosť Cyanogen Inc. ukončí svoju činnosť a vývoj vlastného operačného systému. Po tomto dátume zastaví podporu pre služby spojené s týmto OS, ktorý zároveň už nebude dostávať žiadne ďalšie aktualizácie. To však neznamená, že spolu s Cyanogenom skončí aj CyanogenMod, aspoň nie úplne. Tím stojaci za jeho vývojom totižto oznámil jeho pokračovanie, ale už pod úplne iným projektom. Ten nesie názov Lineage OS.

Novým domovom pre open-source projekt bude na stránke Lineageos.org, kde sa budú nachádzať všetky dôležité informácie, ako aj odkazy pre stiahnutie nového OS. Ten by mal samozrejme vychádzať z CyanogenModu. Podrobnosti zatiaľ nie sú veľmi známe, pre súčasných používateľov CM by však aktualizácia na nový OS nemala byť problémom, pričom prechod na Lineage by mal byť hladký a bez nutnosti resetu na výrobné nastavenia.

Samozrejme, Lineage OS bude chvíľu trvať, kým príde so všetkými vychytávkami, ktoré ponúkala infraštruktúra CyanogenModu. Taktiež organizácia a zabezpečenie zdrojov pre beh vývoja bude chvíľu trvať. Jedno je však isté, projekt open-source operačného systému nezaniká a bude aj naďalej pokračovať.

Zdroj: pocketnow

 

Disqus Comments Loading...