Coolpad uvádza na slovenský trh Coolpad Torino a Coolpad MAX

Coolpad dnes na tlačovej konferencii v Bratislave predstavil dvojicu nových smartfónov, ktoré zamieria do predaja aj na Slovensku. Sú nimi zariadenia s modelovým označením Torino a MAX. Obidve ponúkajú zaujímavý pomer ceny a výkonu.

Prvým z predstavenej dvojice je smartfón Torino. Ten je osadený veľkým 5,5-palcovým displejom s rozlíšením HD, ktorý je chránený 2,5D odolným sklom. Parametrovo sa Torino radí do nižšej strednej triedy. Má 8-jadrový procesorom Snapdragon 415, nadštandardne vysokú pamäť RAM s kapacitou 3GB, ako aj 16GB internú pamäť rozšíriteľnú prostredníctvom pamäťových kariet microSD. Prítomný je tiež snímač odtlačkov prstov, 13Mpix fotoaparát, 5Mpix predná kamera a 2500 mAh batéria. Už samozrejmosťou je aj podpora 4G. Ako operačný systém zvolil výrobca Android 5.1 s vlastnou nadstavbou. Cena Coolpad Torino je stanovená na 219 eur, pričom dostupný bude koncom júna alebo začiatkom júla.

Novinkou v portfóliu výrobcu je model MAX. Ten ponúka výkonnejšie parametre ako Torino a tentokrát už aj kovovú unibody konštrukciu. 5,5-palcový displej má rozlíšenie Full HD a upgradu sa dočkal aj procesor, ktorý pracuje s ôsmimi jadrami a taktom 1,7 GHz – ide o Snapdragon 617. Fotoaparát dostal kvalitnejší ISOCELL snímač s rozlíšením 13 Mpix, rýchlym zaostrovaním a duálnym LED bleskom. Na prednej strane ho dopĺňa ešte 5 Mpix kamera. Čo sa týka zvyšných špecifikácií, tak výrobca použil až 4GB RAM, 64GB vnútornú pamäť rozšíriteľnú o pamäťové karty, 2800 mAh batériu s technológiou rýchleho nabíjania Quick Charge 2.0, či snímač odtlačkov prstov. Novinka bude dostupná od júla za odporúčanú cenu 350 eur.

Disqus Comments Loading...