Chrome umožňuje spustenie Android aplikácií na väčšine počítačov

Google prednedávnom predstavil prvé Android aplikácie, ktoré je možné spustiť aj na operačnom systéme Chrome. Ich počet je však limitovaný, pričom fungujú len na spomínanom OS. Developer s menom Vladimir však prišiel s riešením, ktoré umožňuje spustenie aplikácií na takmer ktoromkoľvek PC s operačným systémom Windows, Mac OS X alebo Linux.

Vladimír vytvoril klon App Runtime for Chrome (APC), ktorý umožňuje spúšťanie aplikácií z Androidu práve v internetovom prehliadači Chrome. Upravený runtime sa volá ARChon a na rozdiel od toho pôvodného sa s ním v Chrome dajú spustiť ľubovolné aplikácie. Samozrejme, aj tieto je nutné pred spustením upraviť tak, aby boli kompatibilné pre spustenie pomocou ARChonu. Treba však upozorniť, že ani potom nie je ich chod úplne bezproblémový a existuje vysoká pravdepodobnosť, že niektorú z aplikácií nespustíte, alebo nebude fungovať tak ako má. To platí najmä o tých tituloch, ktoré ku svojmu fungovaniu vyžadujú služby Google Play.

Hoci teraz aplikácie nefungujú úplne podľa predstáv, v blízkej budúcnosti sa pravdepodobne dočkáme vylepšenej verzie, ktorá umožní aplikácie spúšťať bez väčších problémov. Ak si chcete najnovší Chrome doplnok aj tak vyskúšať, môžete tak spraviť podľa návodu na githube. Ten pozostáva z manuálnej inštalácie ARChon a stiahnutia APK jednej testovacej hry. Ďalšie aplikácie je možné tvoriť zo získaných APK aplikácií z obchodu Play.

Disqus Comments Loading...